Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler köyü yoluna çıkmak istedik arkadaşla.Maksat fotoğraf çekmek ve biraz çay içmekti..Neyse köy yoluna girdik birde ne görelim, köy yolunu bariyerle kapatmışlar.
Köyün yolundan Bursa manzarası :
Neyse gittik başınada bir çoban! koymuşlar.:boks: Sordum neden kapalı diye? "Boşver" diyerek cevap verdi.Israr etmeme rağmen abuk subuk konuştu.O an kafa atasım geldi ama akşam vakti olduğu için iş çıkartmayayım istedim..
Hemen o "çoban"ın yanında bir tane yaşlı amca vardı.Gittim ona sordum.Durumu güzel bir şekilde açıkladı.Gerekçeleri ise yol boyunda kötü amaçlı kullanım oluyormuş! İçki-karıkız işleri...vs....
Neyse tamam anladık.İyi de çözümü yolu kapatmak olamaz ki! Kaldıki uludağ yolu daha kötü.O zaman orayıda mı kapatalım..? Burda benim gibilerin günahı ne?
Tabi ben işgillendim, gittim 2 arkadaş beraber dilekçeyi güzelce yazdım.Yıldırım belediyesine teslim ettim.Başta şaşırdılar, şimdiye kadar böyle bir dilekçe ile karşılaşmamışlar.
1 hafta dolmamıştıki telefon geldi bugün..Zabıta müdürlüğünden aradılar.Gayet kibar bir şekilde durumu anlattılar.Valiliğin ve belediyenin bilgisi varmış.Yangın olaylarını engellemek için pikniğe kapatmışlar.O yüzden araba sokmuyorlarmış.......!!!!!!!
-
İyide adam girişte arabayı parkeder, alır eline çantasını gider pikniğini yapar?! Yapamazmı?
-
Alkol alacak vatandaş, poşete koyar geçer? Arama vs olmuyor..-
Madem yangın tedbiri alıyorsunuz, Bursada dünya kadar yer var oraları neden kapatılmıyor? Uludağ yolunu kapatın !!Orda risk yok mu??
-Dünyanın hiç bir yerinde böyle aptal bir uygulama olamaz. Jandarma polis ne iş yapıyor? Zaten kısacık bir yol dursun beklesin orda..Çok mu zor!? Toplasan 2 km yol etmez bile..
Zabıta memuru telefonda : Kem!küm :/&%+^^''!é Haklısınız ama....
Maalesef Bursanın en güzel doğa çevresine sahip ama öte yandan da en kötü belediyesine sahip bir yerde yaşıyorum maalesef..Fotoğraf çekmeye arabasız git diyebilirsiniz.Ama birincisi neden arabasız gideyim? ne hakla engelleyecekler..İkincisi; can güvenliği tehlikede bir yer eğer yaya iseniz.Köpek, 2 ayaklı hayvanlar, içen sıçan problem yaratabilir...
Şimdi belediyeden gelecek resmi cevabı bekliyorum.O resmi evrak ile önce büyükşehir belediyesine, emniyete vs.. güzel bir dilekçe yazmayı düşünüyorum.Gerekirse olayı büyütürüm..
Benim kızdığım nokta burda farklı bir güç olaya engel oluyor.Nasıl olsa kimse zorlamaz diye düşünüyor olabilirler.Böyle bir kanun yok! Yangın riski taşıyan tüm bölgeleri kapatacaksın o zaman..
Bir dahamı işim olmaz o bölge ile..giderim başka yere çıkarım.Çok matrah yermiş gibi ...Köyünde elektrik yok! Yoluda geçen sene kilit taş döşediler.Kalan 3-5 kişi..O da gündüzleri.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Kanun nizam vs yönünden nasıl davranılır..? Bu yol kapatmanın kanuni yönünü açıklayabilecek varmıdır?