.......................... özel servisten edindiğim fikre göre arabada baskı balata bitik. Normalde 101 beygirlik arabanın seri olması gerekir ama benim araç özellikle yokuşlarda bir hayli hantal. Düzlüğe çıkınca araba hızlanıyor ama araç düşük viteeste bağırıyor ama kaçış o derece yok, diğer bir belirtisi ise debriyajın yukarda kavraması. Hatta arabayı deneyenler çok zorluk çekiyor debriyajla alakalı.
Ama benim kafama takılan nokta baskı balatası bitik arabanın debriyajı sertleşir benim arabada ise hiçbir arabada görmediğim şekilde pamuk gibi yumuşak bu da benim hoşuma gidiyor. Km de şehir içi 25 kuruş uzun yolda 185 kuruş lpg yakıyor. Bu veriler normal mi? 1.4 special kullanıcıları lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
Yakın zamanda baskı balata değişimi ile genel bakımlarını yaptıracağım. Hangi markayı önerirsiniz? saygılar...
Debriyaj illaki eskimiştir ama bitik olması demek motorun sanzımana gücü iletememesi demektir ki, şayet viteste debriyaja basılı değilken aracınıza gaz verdiğinizde motor devri artıyor, ama hız artmıyorsa o zaman bitik olduğu anlaşılır.Debriyaj hidrolik destekli olduğundan yumuşaktır zaten.
yokuşta zorlanması boğaz kelebeğinden, hava filtresinden, bujiden, bobinlerden ve katalizörden olabilir, iyi bir tespit sonrası, genel, güzel bir bakımdan geçmeli tabii anlayan bir yerde...
Ayrıca motor 101 HP ama bu güç üst devirlerde ortaya çıkıyor, bu yüzden yokuşlarda yüksek devir kullanmanız gerekli...
tüketim ise bu verilerinize göre zaten çok düşük ki,
üstte anlattığım şeylerin (debriyaj balatası dahil) hiçbirisinin de sorunlu olduğunu düşünmüyorum.Güle güle kullanın.