O kadar kalemi faturaya yazamayiz diyorlar.
1 sayfa kadar yer kaplayan şey sonuçta.Hadi 2 sayfa fatura mı kesmeyecekler! Komikler..
Hadi ben anlamam muhasebeden ama anladığım bildigim tek şey ne alırsan al fatura kesilme zorunluluğudur.Yok ben kesemem, biz böyle kesmiyoruz falan filan hikaye..
Söyledim Ordaki kadına, Maliye'ye giderim zaten siz haklıysanız korkacak birşeyiniz yok.Ben hakkımı öğrenmiş olurum.Aksi olursa sonucuna katlanirsiniz dedim.
Bakın benzer şikayetler..
Eşim Yenibosna Nisa Hastenesinde sezeryanla doğum yaptıktan sonra 1050 TL doğum parası ödedim. Medical muhasebeden detaylı fatura istedim. Bana neden fatura istediğimi sordu. Bende bu benim yasal hakkım dedim. Oradaki görevli fatura verirse kurumun maddi yönden zarar göreceğini söyledi.
"Buradaki hizmeti devlette bulamazsınız, size bayan doktor tahsis edildi. Tek kişilik oda verildi. Doğum sonrası her türlü hizmet yapıldı. " Bana böyle şeyler söyledi.
Ben de bundan sonra hakkımı yasal yollardan arayacağımı söyledim ve ayrıldım.
--------------—
Ankara'da da özel bir hastaneye giden H.A ismindeki vatandaş tahlil ve tetkiklerin ardından vezneye gitti. Sigortalı olmasına rağmen 545 lira istenen H.A, ayrıntılı fatura ile yapılan işlemler ve devletin ödediği miktarları görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine H.A'ya faturasını hazırlayan muhasebe yetkilisi, "Borcunuz 35 liraymış, 510 lira yanlış yazılmış" cevabı verdi.
FATURA ZORUNLULUĞUNA DİKKAT
Yaşanan olayların benzeri yüzlerce şikayetin SGK'ya ulaşması üzerine özel hastanelere vatandaşa yapılan tedavinin her türlü ayrıntısı ve ücretinin yer aldığı belge verme zorunluluğu getirildi. Fatura vermemekte direnen hastanelere ceza kesileceği belirtildi.