Aracım artık LPG'li
Yetkili servis ve satın aldığım bayii olan Ümraniye Oğuşlar Grup anlaşmalı zavoli takıyordu garantiden çıkmadığını vaat ederek. Ümraniye Zavoli Polaris İstanbul Bölge Distribütörlüğü ile anlaşmalılarmış. Aracın montajı tamamlandıktan sonra sormam ve görmem gereken bazı şeylerin de cevabını alarak parayı vermeden iki tur attım, belirmesi muhtemel problemlere karşı korkuyordum çünkü; ben en azından, hiç sorun yaşamasam bile aracın çekişten düşeceğini beklerken o bile olmadı, beklediğimden çok iyiydi aracın durumu. sağolsunlar 30 liralık da gaz almışlar, klimayı açtım, farları, 4lü flaşörleri açtım, benzine geçtim, gaza geçtim, tekrar benzine geçtim, gaza geçtim (araç hareket halinde iken) en ufak bir titreşim veya sarsıntı bile söz konusu olmadı. sonra gittim ödemeyi yaptım
depoyu fulledim, km sayacını sıfırladım, direk yola çıktım, Ümraniyeden sırasıyla Maltepe, Çengelköy, geri dönüp Beylerbeyinden ana yol ve Kütahyaya doğru yola çıktım. yaklaşık 55 kmsi şehir içi trafiği (saat 18 suları e5, sürekli dur kalk şeklinde) İzmit'e varmadan lpg göstergesi kırmızıya düştü (klima sürekli açık), sağlam olsun diye gene doldurdum, yaklaşık km sayacı 125 km civarıydı 22 tl lira gaz aldı tank (2.51 litre fiyatı, BP'den aldım otobanda Burger King'in, İpek pişmaniyenin olduğu istasyon). Şamandıra ayarının oldukça yanlış olduğu anlaşıldı burada ama tek sıkıntı bu olsun önemsiz
Kütahyaya geldiğimde km sayacı tam olarak 395ti, gene doldurdum ve 53 lira gaz ile doldu tank. Yani toplam yol: 395 km(55i dur kalk yapılan şehir içi), toplam yakıt(klima yolun yüzde 70-80inde açık, 5 yolcu, bagaj yaklaşık 40 kilo yüklü): 75 TL. Bir kilometrede 0.189 lira gaz, 100 kilometrede 18.9 lira, yani 7.52 litre gaz yakmış 100 kilometrede. İstanbula giderken 6.3 lt benzin 100 km'de hesabını yapmıştım. Benzini 4.57den almıştım, 100 km'de 28.791 liraya tekabül ediyor.
Çok uzattım; özet: Montajdan, aracımın konforundan ve performansından gayet memnunum ve lpg bana yaklaşık yüzde 35 civarında "yakıt tasarrufu" sağlamakta.