Arkadaşlar merhaba,
Ben aranıza yeni katılıyorum. Favorit Black Line bir araç için anlaştım 2gün içinde işlemlerini tamamlayıp alıyorum. Önce biraz kendimden bahs ediyim. Bu forumu 1senedir pasif olarak ara ara takip ediyordum skodam olursa üye olurum dedim. Dediğim gibide oldu.
20 Yaşında öğrenciyim, İstanbul'da yaşıyor Edirne'de okuyorum. Sürücülük becerisi az, 1yıllık ehliyetli genç bir arkadaşınız, kardeşinizim. Maddi imkanım spring, samara, şahin gibi arabalara yetiyor. Bu yüzden bende favoriti seçtim. Kendimden bahs ettikten sonra biraz başınızı ağrıtayım şimdi.
Aldığım arabanın bir iki eksiği var ve bu noktada yardımınız lazım.
1-)Değişik bir vites topuzu ve vites körüğü takmışlar ve açıkçası pek oturmamış eğreti duruyor. Bu topuz ve körüğün orjinalini yada en azından işlevsel olarak favorite uyumlu olanını bulabilirmiyim? İstanbul'da, tercihen Anadolu yakasında satan yerler varmı?
2-)Sol arka kapının iç tarafındaki kapı kolunun bulundugu, plastik yuva kırılmış. Bunu temin etmem çıkma bile olsa yada başka bir aracın parçası bile olsa(tofaş falanda olur uyacaksa eğer) mümkün mü? nereden bulabilirim?
3-)Aracı alırken dikkat etmem gereken en hayati noktalar nelerdir? Motor çalışırken elimi egzoz borusunun çıkışına tuttum pislik veya sıvı gelmedi. Aracı babam yüksek devirde yokuşa, manevraya falan vurdu sıkıntı çıkarmadı. Herhalde yaz oldugundan olsa gerek her seferinde tek kontak çalıştı. Bunlardan sonra bakmam gereken, unuttuğum birşey kalmışmı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgili skodacılar. Hepinize iyi forumlar.