škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Acemi Favocu Yardım Bekliyor !

Robin · 14 · 6490

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Robin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar merhaba,
Ben aranıza yeni katılıyorum. Favorit Black Line  bir araç için anlaştım 2gün içinde işlemlerini tamamlayıp alıyorum. Önce  biraz kendimden bahs ediyim. Bu forumu 1senedir pasif olarak ara ara  takip ediyordum skodam olursa üye olurum dedim. Dediğim gibide oldu.   20 Yaşında öğrenciyim, İstanbul'da yaşıyor Edirne'de okuyorum.  Sürücülük becerisi az, 1yıllık ehliyetli genç bir arkadaşınız,  kardeşinizim. Maddi imkanım spring, samara, şahin gibi arabalara  yetiyor. Bu yüzden bende favoriti seçtim. Kendimden bahs  ettikten sonra biraz başınızı ağrıtayım şimdi.

Aldığım arabanın bir iki eksiği var ve bu noktada yardımınız lazım.

1-)Değişik  bir vites topuzu ve vites körüğü takmışlar ve açıkçası pek oturmamış  eğreti duruyor. Bu topuz ve körüğün orjinalini yada en azından işlevsel  olarak favorite uyumlu olanını bulabilirmiyim? İstanbul'da, tercihen  Anadolu yakasında satan yerler varmı?
2-)Sol arka kapının iç  tarafındaki kapı kolunun bulundugu, plastik yuva kırılmış. Bunu temin  etmem çıkma bile olsa yada başka bir aracın parçası bile olsa(tofaş falanda olur uyacaksa eğer) mümkün mü? nereden bulabilirim?
3-)Aracı  alırken dikkat etmem gereken en hayati noktalar nelerdir? Motor  çalışırken elimi egzoz borusunun çıkışına tuttum pislik veya sıvı  gelmedi. Aracı babam yüksek devirde yokuşa, manevraya falan vurdu  sıkıntı çıkarmadı. Herhalde yaz oldugundan olsa gerek her seferinde tek  kontak çalıştı. Bunlardan sonra bakmam gereken, unuttuğum birşey  kalmışmı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgili skodacılar. Hepinize iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2012, 18:37:35 Gönderen: Robin »

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Foruma hoşgeldin Berk, araba seçimin güzel,seninki 94 modeldir muhtemelen, bütün parçaları servisten temin edebilirsin,özel servise git hatta,daha garanti olur :) Paradan kaçma yan sanayi alma,favorit narin bir arabadır yan sanayi parçaları sevmez :) Yokuşta falanda üzmez çekişi iyidir 1.3 karbiratör sonuçta. Hayırlısı olsun güle güle kullan :)
-------------------------------------------------

Çevrimdışı Robin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cevap için teşekkürler Gökçen. Parça konusunda servislerin yaşlı arabaya hizmet sağlamayacağını düşünüyordum. Madem öyle, ilk iş Anadolu yakasında bir özel servis bulmak. :)
Hazır konu açmışken bunuda sormamda yarar var. -3, -7 arası soğukta nasıl çalışır bu araçlar? Çok uğraştırırmı? Jikle tertibatı varmı?

Ugur A.

• Ziyaretçi
Hoşgeldin.
Favorit kısmındaki sabit başlıklara en azından göz gezdirmeni tavsiye ederim.:wnk:
http://www.skodaturkey.com/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=6

Çevrimdışı Robin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Tek tek okumaya başladım. Vakit buldukça okuyacağım. Teşekkürler. :)

Çevrimdışı Robin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bu gün devir işlemleri bitti ama ne bitiş... Aracı aldım eve götürürken  trafiğin çok sıkışık olduğu bir mahalde yandaki aracın "araban su  fışkırtıyor" demesi ve hareret göstergesine bir bakış attığımda beyaz  bölmenin sonlarına doğru çıktığını fark ettiğimde hemen aracı kenara  çektim. Galeriyi aradım ve bir usta gönderdiler. Adam aracın devridaim  çıkışındaki borunun patladığını değişmesi gerektiğini söyledi. Ancak işi  oldugundan yapamayacağını söyleyip, araca su ilave edip gitti.  Esnaftanda topladığım su şişelerinin yardımı ile aracı galeriye geri  götürebildim. Galericide alıp aracı yan sokaktaki tamirciye götürdü.   Oda onarabileceğini ama borunun skoda parçacısından alınması gerektiğini  söyledi. Galerici skodacıya gitti boruyu aldı, tamirciye taktırdık.  Sorunun asıl nedeninide o anda anladık. Aracın fan motoru çalışmıyordu.  Elle çalıştırmayı denediler çalışmadı. Aşağı sokaktaki bir elektrikçiye  gönderdiler. Adam biraz baktı "fan motoru yanmış, değişmesi lazım" dedi.  Galerici tekrar parçacıya gitti fan motorunu aldı ve getirdi.  Elektrikçi motoru taktı. Skodam erken müdahalem, tamircinin boru  değişimi, elektrikçinin fan değişimi ve galericinin satış sonrası  alakası ile normale döndü. Hararet göstergesi şu anda trafikte ortalama  %15-30 arasında gidip geliyor Allah'a şükür.     Velhasıl biraz zorlu olduysada arabama kavuştum şimdilik beklemedeyiz.  Bir iyi haber daha kapı kolu yuvasını bagajda bulmam oldu.(Bu parça  malesef parçacılarda yok.) Sigortamızı yaptırıcaz, vites körüğümüzü  yenileyeceğiz, gıcırdayan kapı kolları dahil bütün ufak tefek iç aksamı  sıcak silikonla yapıştırıcaz ve hazırız !   Yakında fotoğraflarıda paylaşacağım sevgili skodacılar !

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Robin;392341
...Hararet göstergesi şu anda trafikte ortalama  %15-30 arasında gidip geliyor Allah'a şükür...
Favorit' in harareti açık yolda ve sabit hızda alttaki kutucuğun hemen üzerinde durur. Dur-kalklı trafikte ise göstergenin yarısına kadar yükselir ve o anda da fanı devreye girer.

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=40

Çevrimdışı ali dayı

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Robin;392341
Bu gün devir işlemleri bitti ama ne bitiş... Aracı aldım eve götürürken  trafiğin çok sıkışık olduğu bir mahalde yandaki aracın "araban su  fışkırtıyor" demesi ve hareret göstergesine bir bakış attığımda beyaz  bölmenin sonlarına doğru çıktığını fark ettiğimde hemen aracı kenara  çektim. Galeriyi aradım ve bir usta gönderdiler. Adam aracın devridaim  çıkışındaki borunun patladığını değişmesi gerektiğini söyledi. Ancak işi  oldugundan yapamayacağını söyleyip, araca su ilave edip gitti.  Esnaftanda topladığım su şişelerinin yardımı ile aracı galeriye geri  götürebildim. Galericide alıp aracı yan sokaktaki tamirciye götürdü.   Oda onarabileceğini ama borunun skoda parçacısından alınması gerektiğini  söyledi. Galerici skodacıya gitti boruyu aldı, tamirciye taktırdık.  Sorunun asıl nedeninide o anda anladık. Aracın fan motoru çalışmıyordu.  Elle çalıştırmayı denediler çalışmadı. Aşağı sokaktaki bir elektrikçiye  gönderdiler. Adam biraz baktı "fan motoru yanmış, değişmesi lazım" dedi.  Galerici tekrar parçacıya gitti fan motorunu aldı ve getirdi.  Elektrikçi motoru taktı. Skodam erken müdahalem, tamircinin boru  değişimi, elektrikçinin fan değişimi ve galericinin satış sonrası  alakası ile normale döndü. Hararet göstergesi şu anda trafikte ortalama  %15-30 arasında gidip geliyor Allah'a şükür.     Velhasıl biraz zorlu olduysada arabama kavuştum şimdilik beklemedeyiz.  Bir iyi haber daha kapı kolu yuvasını bagajda bulmam oldu.(Bu parça  malesef parçacılarda yok.) Sigortamızı yaptırıcaz, vites körüğümüzü  yenileyeceğiz, gıcırdayan kapı kolları dahil bütün ufak tefek iç aksamı  sıcak silikonla yapıştırıcaz ve hazırız !  '''' Yakında fotoğraflarıda paylaşacağım sevgili skodacılar !

kusura bakmayın konu ile ilgisi yok ama kullandığınız smileler forumda yok..
bunları nerden buluyorsunuz..
başka yerdenmi kopyalayıp buraya yapıştırıyorsunuz..
kusura bakmayın merak ettimde..:)

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ali dayı;392407
http://www.baktabul.net/msn-ifadeler-emoticons/

Çevrimdışı *CEM*

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan.Satın aldığın galericinin esnaflığını tebrik ediyorum :ok:

Çevrimdışı Robin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ali dayı;392407
Evet aynı anda iki skoda forumunda yazıyorum yaşadıklarımı o yüzden burayada geliyor ifadeler. :)
Alıntı yapılan: *CEM*;392412
Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan.Satın aldığın galericinin esnaflığını tebrik ediyorum :ok:
Benide şaşırttı açıkçası. Gidip şahıstan araç almakla galeriden almak arasındaki farkı gördüm. İkinci el araç alırken çok çok dikkat edilmesi gerektiğini anladım. Ders oldu diyebilirim.
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;392406
Favorit' in harareti açık yolda ve sabit hızda  alttaki kutucuğun hemen üzerinde durur. Dur-kalklı trafikte ise  göstergenin yarısına kadar yükselir ve o anda da fanı devreye girer.
Daha %50 kadar görmedim ama dönüş yolunda saatin ilerlemiş ve güneşin  çekilmiş olmasının etkiside vardır. Yeni taktırdıgım fandan gördüğüm  kadarıylada %50 den daha önce açılıyor. Belkide farklı bir müşir  taktırmışlardır.

Şimdi arka sol kapıyı nasıl içeriden açılır hale getireceğim onu  düşünüyorum. Kapı kolunun içinde bulunduğu yuva iki parçadan  oluşuyormuş. Bagajda kapak kısmını buldum ama kapağın üzerine geçtiği iç  kısımda kapı kolunu tutan plastik kırılmış. O yüzden kapı kolunu ne  kadar çekiştirsemde kapı açılmıyor. Sigortayı bu gün yaptırabilirsem  parçacıya gidip ne yapılabilir bir soracağım.  
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2012, 09:41:57 Gönderen: Robin »

Çevrimdışı ali dayı

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
esnaf nesli tükenenlerdenmiş..valla helal olsun..
ayrıca sanada hayırlı uğurlu olsun.güle güle bin..

Çevrimdışı Robin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ali dayı;392425
esnaf nesli tükenenlerdenmiş..valla helal olsun..
ayrıca sanada hayırlı uğurlu olsun.güle güle bin..
Alıntı yapılan: vipsezgin;393765
aracın hayırlı olsun
Teşekkür ederim.

Arkadaşlar bir sorunum var. Aracın vites körüğü çok adi bir körüktü bende başka bir aracın  plastik malzemeden yapılmış körüğünü taktım ancak vites koluna şiddetli bir boş vitese itme yönünde kuvvet uyguluyor bu körük ve vites geçişlerini  zorlaştırıyor. Vites topuzu ise yapıştırmama rağmen herhalde  yapıştırıcının iyi tutmamasından bir türlü taş gibi olup donmuyor vites  kolunun üzerinde. Topuz sağa, sola dönüyor. Bu konuda ne yapabilirim ve  bana ne önerirsiniz? Farklı bir yapıştırıcı mı? Yoksa topuz mu alıyım?  Yada aksesuarcılardan kafama göre güzel bir topuz ve körük alsam uyumlu  olurmu? Yardım ederseniz çok sevinirim başıma dert oldu bu ara. :(