škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bir kaç değişiklik yapmak istiyorum

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar aracın orjinalliğine zarar vermeden ufak tefek bir şeyler yapayım diyorum. İlk olarak aklımda jantlar ve kaliperler var. Jantları sizce mat siyaha boyamak mı daha sağlık olur yoksa siyah folyo mu kaplatsam, karbonda olabilir. Siyahların arasında kırmızıyı severim o nedenle kaliperleri kırmızıya boyayım diyorum hatta olur derseniz helezonları da boyayabiliriz.

Sonrasında camlara film düşünüyorum en açığından ön cam hariç olarak tüm camlara film uygulasam sıkıntı yaşama ihtimalim ne olur. Eğer sıkıntı olur derseniz sadece en arka cama, en koyusundan çektireceğim. Birde mugen cam rüzgarlıkları var, yakışır mı sizce? http://urun.gittigidiyor.com/garaj/skoda-octavia-mugen-model-cam-ruzgarligi-61842453 Fiyat olarak daha uygun olan yerlerde var.

Bunların haricinde arka tampona difüzör düşünüyorum ama araç siyah olduğu için nasıl olur bilemiyorum. Fiyatı hakkında bilginiz varsa bende öğrenmek isterim :)

Egzoz ucu için oval ve yukarı doğru bakan tipler var aklımda, yakışır kanımca. Veya kimseyi rahatsız etmeyecek hafif bir homurtu şeklinde son susturucu bulabilir miyim?

Bagaj üstü spoiler takayım diyorum ama orjinal spoilerı gözüme kalın geliyor daha ince bir şey (m3 stil denenler olabilir ama gövde rengine boyamayı düşünüyorum) sizce nasıl durur?

Asıl yardımınıza ihtiyaç duyduğum konu ise kırmızı detaylar :) Dediğim gibi siyahın içinde kırmızıyı seviyorum sizce nerelerinde bu kırmızı detaylara yer verebilirim?

Şimdilik aklımda olanlar bunlar. Hazır konu açmışken araya birde ufak sorun sıkıştırayım :) Sağ arka kapı kilitlenmiyor ne içeriden ne dışarıdan kilitlemek mümkün değil. İlk başlarda arada bir yapıyordu sonra düzelir diye beklerken sıklaştı ve artık hiç kilitlenmiyor, kilitlendiği zamanlarda da dışarıdan açılmıyordu içeriden açabiliyordum. Şu anda acil kilitleme denilen şekilde kilitliyorum bu şekilde kilitleyince sadece içeriden açılıyor. Bu soruna bağlı olma ihtimali yüksek olarak depo kapağı da kilitlenmiyor, sağ arka kapıyı acil kilitleme ile kilitlediğim de depo kapağı yine açık kalıyor.
Şimdiden yardımlarınız için çok çok teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Bu yazdıkların zevk - süs işi, aklına yatanı yap derim  ;)

Kilit işi için bir servise uğra

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ufaktan koyuldum işe :) Bugün aracın bakımını yaptırmaya gittim oğlum sağolsun yağdan başka masraf çıkarmadı. Hal böyle olunca para cebe kaldı, bende egzoz bakmaya başladım ve tam aradığım gibi bi silencerlı egzoz buldum ses tam istediğim gibi oldu kimseyi rahatsız etmeden gezeceğiz.
Sıra jant ve kaliper boyamada ama bu işlem için belki kışlık lastikleri taktırmayı bekleyebilirim, ufak ufak devam edeceğiz işte :)

Çevrimdışı CC03

• detaiLove
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Cam filmi için koyudan açığa yaptırın, yani ön camlar açık, arkalar biraz daha koyu, en arka ise koyu olsun.

Jant için şöyle bir şey olabilir:

Benim arkadaş yaptı bunu, gayet hoş duruyor.

Spoiler için M3 csl ayarında olsun ama baya maliyetli olur sanırım

Difüzör için yine CSL'den bir örnek

Fanteziye çok açık bir konu, ek olarak bunlara ayak aydınlatması, kadran ışıklarının değişimi gibi şeyler de olabilir. Her kafadan bir ses çıkar, herkesin zevki farklı ;)

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Örnekler için teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi çok açık bir konu, ben mümkün olduğunca abartmadan sade bir şekilde düşünüyorum. Difüzör işini en sona bırakayım diyorum çünkü o konuda hala kararsızım :) Tekrar teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı CC03

• detaiLove
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Rica ederim :D Bir de ben olsam aracın dışında ziyade içine para harcarım, konforu arttırmak için :ok:

Değişiklikleri merakla bekliyoruz.

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ne gibi mesela? Bir de ben zaten aracın mevcut özelliklerini bile kullanmıyorum :D En basit klima mesela koca yaz dönemi boyunca 1-2 kere ya açtım ya açmadım :D

Çevrimdışı CC03

• detaiLove
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Dediğim gibi ayak aydınlatma, kolçak vs :D

Yaz sıcağında klima nasıl kullanılmaz, bizimkilerin aracınında sürekli açıyorum klimayı :D

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kolçak önde ve arkada mevcut, aydınlatmaya el atacağım yalnız bu araçlarda arıza ışığı yakıp yakmayacağını öğrenemedim gerçi tavan ampulünü söküp baktım ışık falan yanmadı :)
Emektardan kalma alışkanlık beni camdan başkası serinletmiyor :D Camları kapatıp klimayı açınca boğulacak gibi oluyorum :D

Çevrimdışı CC03

• detaiLove
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: GÖKHAN06;396663
Kolçak önde ve arkada mevcut, aydınlatmaya el atacağım yalnız bu araçlarda arıza ışığı yakıp yakmayacağını öğrenemedim gerçi tavan ampulünü söküp baktım ışık falan yanmadı :)
Emektardan kalma alışkanlık beni camdan başkası serinletmiyor :D Camları kapatıp klimayı açınca boğulacak gibi oluyorum :D

Ben de camları açınca o sesi kaldıramıyorum, Camlar kapalı 1900km yol geldim Ankara'ya kadar, klima yok araçta, havalandırmayla geldim :D Çok bunalınca kolonya takviyesi, o da yapış yapış oluyor bir süre sonra :D

Neyse konumuza dönersek kadrana led uygulaması da olabilir. İmkan varsa koltuk başlıklarına da ekran :kro::kro:

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ekran beni aşar, öğrenci işi takılacağız iş bulana kadar :D

Çevrimdışı CC03

• detaiLove
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
O benimde aklıma geldi aslında :D Fiyatları da uygun ama nasıl olur bilemedim açıkcası :D

Çevrimdışı CC03

• detaiLove
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Dükkandan alacaksan, almadan önce şöyle bir bak, hoşuna giderse al :D

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İnternet üzerinden alırım büyük ihtimal üstünde octavia yazanlardan :D Bir ara bunların ışıklısı da vardı sanki (krom bana kroyu hatırlatıyo :D o nedenle biraz çekiniyorum almaya :D)