Aracın garantisi bittikten 1 hafta sonra sağ stop lambasındaki ledlerden biri arıza yaptı ve kısık yanmaya başladı. Ancak parça bir kazadan dolayı araç alındıktan 2 ay sonra değiştiği için garantisi devam ediyordu. En yakın yetkili servise gittim,parçanın aracın garanti süresi içinde değiştiğini ve bu nedenle,parça garantisinin araç garantisi bitene kadar olduğunu söyledi. Neyse dedim ordan başka bir yetkili servise gittim. Aynı eyleri bunlarda söylediler. Ordanda ayrılıp ertesi hafta sürekli gittiğim yetkili servise gittim. Sağolsunlar hemen ilgilendiler,incelediler. Ancak parçanın değiştiği servise gidersem işlemlerin daha hızlı yapılacağını,burda fatura vs gerekli olduunu söylediler. İnsan gibi. Bende teşekkür ettim,el sıkıştık ayrıldım oradan.
arçanın değiştiği yetkili servise gittim (Veli Efendinin karşısı desem anlarsınız heralde). İncelediler falan,fotoğraf çektiler,siz şimdi gidin,Perşembe günü parçayı değiştirmek için gelin,o gün belli olur garantiye girip girmeyeceği dediler. Bende eyvallah dedim oradan ayrıldım.
Perşembe günü söyledikleri saatten 2 saat önce oraya vardım ve işlemleri başlattım. Parçanın ellerine ulaştığını ve dğeiştirileceğini söylediler. İmzamızı falan attık neyse,bu sefer aracın aynı gün içinde yetişmesinin imkansız olduğunu,ertesi gne kadar serviste kalması gerektiğini söylediler. Başakşehirden Zeytinburnuna gittim onca trafik içinden,,birde bana bunu söylediler. Bunu asla kabul etmeyeceğimi,parçanın değişmesini istediğimi sesimi yükselterek söyledim. Neyse tamam öyleyse bu akşam 18.00 e kadar hallediyoruz dediler. Bende aracı teslim edip ayrıldım,karnımı doyurmaya gittim oyalanmak için. Yemeğin ortasında aradı araçla ilgilenen vatandaş,parça stoklarda yok o yüzden sen şimdi bunu burdan al sorna gel dedi. Benim tabi sigorta falan ne varsa attı,koşa koşa o sinirle girdim servise,başladım bağırmaya. Bana Perşembe günü parça dğieştirmek için randevu verdiniz,onca trafiği çekip buraya geldim,parça geldi dediniz,şimdi de parça elimizde yok diyorsunuz,karşınızda gerizekalı yok,b.kunu çıkardınız ayıp denilen bi şey var diye lafa girdim. Sonrası malum,bağırış çağırış. Bu kezde yarın getir hemen değiştiricez diye yumuşadılar. Ben bağırmasam bir hafta daha ileri atacaklardı işi.
Velhasıl kelam,bağırıp çağırdık diye parça değişimini ertesi gün paşa paşa yapmışlar. Adamlara çok kıl birisiymiş gibi gözükmezseniz,işinizi adam gibi yapmıyorlar malesef. Yetkili servislerin alayı böyle..