D5100 18-105mm kullanıcısıyım yeni aldım sayılır gayet memnunum.
18-55 in yetersiz olduğunu düşünüyorum.
Zaten az-çok ilgilenen herkesin söylediği 18-55 in size verdiği tek şey neyi çekmeyi sevdiğinizi göstermesi ki daha öncede fotoğraf çeken biri zaten bunu bilir ona göre lens alır..
Özel bir merakınız yoksa -macro çekimler veya geniş açılar gibi- 18-105 genel kullanımda gayet başarılı derim ben.. Hem 18-55 hemde 70-200 gibi 2 tane lensle gezmenize de çare oluyor yok onu çıkar onu tak uğraştırmaz..
Gövde olarak 600D ye göre bana küçük gelmişti ama kullana kullana alışılıyor aklınızda böyle bir soru işareti varsa eğer... 650D tam bana göreydi ancak bütçe yetmedi hem ekstra bir iki özellik hem boyut olarak pro ya daha yakın güzel olacaktı bulursanız onu da kaçırmayın derim 18-135mm ile tadından yenmez
D5100 için son yorumlarım da 105 lens ile yaklaşık 900gr yani siz deyin 1kg, bunun hakimiyete katkısı taşınabilirliğe zararı var..
Fiyat açısından Isparta'da bir fotoğrafçıya sorduğumda 2800TL civarı bir fiyat verdi
Bana abd den çantası kartı iki ufak lensi ıvırı zıvırı 1800 e geldi sizin fiyatta makul gibi değerlendirin..