Bugün havanın yağmurlu olmasına aldırmayıp ERYA OTO'dan daha önce sordurduğum ön cam bilet tutucuyu satın almak için uğradım. 2 tane gelmiş ve birini ben satın aldım fiyatı 5TL.
Konuyu açan evrn eğer izin verirse montaj aşamalarını anlatmak istiyorum. Tabii bu konuda beni cesaretlendiren Baylas ve Irfan'a da teşekkürlerimle
- Satın aldığınız parçayı sakince ön göğüs üzerine koyun göz önünde olsun (resim-1)
- Derin nefes alın önce sakinleşin ve parmağınızı A-sütunu plastik paneli ile fitil arasına sokun işte orası sizin işe başlayacağınız nokta (resim-2)
- Parmağınız ile plastik parçayı yavaş yavaş kendinize doğru çekin, parmağınızı soktuğunuz yer ile saca giren metal parça bu noktanın 4-5cm aşağısında bulunuyor, yavaş ve narin bir şekilde kendinize doğru çekmeye başlayınca tık diye bir ses duyuyorsunuz ya tırnağı kırdınız ya da doğru yoldasınız (resim-3)
- Eğer daha önce sizde vardı kırıldı ise bu parça önce vidasını söküp eski kırık parçayı atın, sonra bilet tutucunun yönüne ve tırnaklarına dikkat edip vida ile bağlantısını yapın, yanlış bilmiyorsam torx uçlara ihtiyacınız var bu montaj için.
- Benim gibi daha önce bu küçük donanıma sahip değilseniz ve forumlardan okuyup özeniyorsanız haliyle o minik civataya da sahip değilsiniz demektir, hemen küçük bir civata uydurun ya da benim gibi çift taraflı bandın nimetlerinden yararlanıp montajı yapın. Orjinal yeri bana çok uzak kaldığı için ben montajı biraz daha yukarı yaptım (resim-4)
Toplam süre : 5dk
Önemli not: Keser, tornavida ya da kapı eşiğinde bulunan haydar ile plastik parçayı kanırtmayın kırabilir ya da zarar verebilirsiniz.