]
[/URL]
çocukken içerisinde oynadığım rahmetli babamın arabası. sahibiyle görüşemedim ama eğer başka bir ilden alınıp 32 plaka takılmadıysa %99 bizim arabamız.
resimler çok büyük olduğu için bir şey göremediğimiçin kendi resimlerimden 3-4 tane yükledim.
yanlış hatırlamıyorsam 1956 model 3 viteslidir. ön koltuk bütündür. tuşlara basarak istasyon değiştiren beyaz güzel bir radyosu vardı.
rahmetli babam bu arabayı müstakil bahçeli evimizi satarak almış, tabi o zamanlar araba almak her babayiğidin harcı değil, araba çok pahalı ve zadece sayılı zenginlerde var sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
rahmetli babam zengin değildi ama arabanın, şöförün olmadığı zamanlar 1950 lerde kamyon şöförü idi, arabaya ilgisi oradan herhalde.
1966 da vefat ettiğinde ben 5 yaşında idim. bu araba evimizin önünde kaldı, evin en büyük erkeği benim ve 5 yaşındayım. kullanacak kimse olmadığı için bir süre sonra yine yanlış hatırlamıyorsam 3.200 liraya satıldı.
ısparta da zaten tekti, plakasını 32 AC olarak hatırlıyorum ama aradan 37-38 yıl geçtiği için rakamlarını hatırlamıyorum.
babam beni kucağına alır arabayla dolaşmaya çıkardık, küçücük ellerimle kocaman direksiyonunu çevirmeye çalışırdım.
aradan onca yıl geçtikten sonra 4-5 yıl önce bir akrabamın düğününde arabayı park halinde görünce şok oldum hemen telefonla bir kaç resim çektim. sahibini aradım ama küçük oğlu ile karşılaştım telefonunu sordum bilemedi.
sonra bu forumda konu açıp bu ve diğer resimleri yayınlamış ve nick'imi anadan doğma skodacı olarak bu nedenle değiştirmiştim. 2 saattir arıyorum ama o konuyu bulamadım.
sahibine ulaşmak biraz dertleşmek arabayı bu hale getirip hala muhafaza ettiği için teşekkür etmek isterim.