YETİ 1.2 DSG 1 depo ile 450 km yaptım ışık yandı,
sizde tuhaf değilmi??
neden böyle oldu en az 550KM filan bekliyordum.
'' göstege manyağı oldum, İbre düşüyor gözümün önünde ''
Yeti çok yanılttı beni, Hele bide astra 1.3 dizel den sonra bu km görünce acaba iyi yanlış mı yaptım diye düşünmüyor değilim ..
Merhaba,
Yeti'mi tam 1 yıldır genelde istanbul trafiğinde kullanıyorum. İzlenim ve önerilerim size aktarıyım. Yeti bir suv segmentine ait ve 1,5 tona yakın ağırlığı mevcut. Aracın üstünde 1,2 cc 105 hp motor var. Araç ilk kalkış anında çok ciddi yakıt sarfiyatında bulunuyor. Ve her hızlanmak için gaza abandığınızda ciddi yakıt tüketimi oluyor.
Aracı kullanırken mümkün olduğu kadar az fren yapın ve sabit hız ile gitmeye ve mümkün olan en yüksek vites ile gitmeye çalışın. Örneğin eşim aracı kullanırken yakıt sarfiyatı 11-13 arasında seyrederken ben az fren yaparak kullandığımda tüketim rakamlarının 8-9 arasına kadar düşürebildim. Sabahları işe giderken kozyatağı - levent arasını stabil bir hız ve yüksek viteste giderek 5,8-6,3 arasında tüketim yaktığınıda gördüm.
dizel bir b segment araç ile YEti'yi kıyaslamak pek doğru bir eşleşme değil. Bunu düşünerek canınızı sıkmayın.
Emin olun Yeti'nin b segment bir araca göre çok daha fazla artısı mevcut. Hele ki uzun yolda kendini gerçekten çok hissettiriyor. Arabanızın tadını çıkarın