arkadaşlar baştan belirteyim biraz uzunca bir yazı olacak, samimi olarak içimden geçenleri yazmak istedim. sizlerin de fikirlerine ihtiyacım var.
artık emekli oldum; daha önce çok binmiş olsam da bir de ahir zamanımda geniş rahat konforlu arabaya binelim, bundan sonra görüp göreceğim bu diye düşünüyorum.
tabi ki önce skoda dan başladım, kafamda ciddi anlamda yeti elegance greenline vardı.
oğullarım ve çevrem ver 10.000 lira daha süperb al diye israr etti.
bana biraz büyük olmasına rağmen tamam deyip ben parayı toplayıncaya kadar skoda zam yapınca inat edip vazgeçtim.
yeni çıkacak octavia aslında tam bana göre ama artık beklemekten yoruldum, bir de bu şimdiki fiyatlardan daha düşük olmayacağı hatta daha yüksek olabileceği öngörülerinden dolayı beklemenin anlamı yok diyorum.
rapid de b segmentinde olmasına rağmen işimi görür ancak onun da elegance'sı 47.000 lira civarında olacak gibi beklentiler var.
kısacası eskiden skoda az paraya çok güvenlik, donanım verirdi, artık bunlar eskide kaldı. o da kendini premium markalar arasına yerleştirdi.
şimdi gelelim esas konuya; kafamda iki araç var.
birincisi yeni kasa astra sedan dizel sport donanım manuel vites, şu andaki aldığım fiyat 55.000 lira civarında ama aldığım bilgilere göre aralıkta fiyatların inme ihtimali varmış.
http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/yeni_astra_range_11_2012.pdfikincisi ve esas kafama yatan yeni kasa ceed dizel copsept plus donanım manuel vites, yani cam tavan dahil full paket olanı.
1.6 128 hp.motor, 6 ileri vites, yani güç, tork, donanım ne arasanız fazlası ile var. yaklaşık 5.000 lira gibi bir indirimle aldığım fiyat 50.000 lira gibi.
http://www.kia.com.tr/foy-ve-brosurler/yeniceedconceptplus-arac-foyu.pdfmemur emeklisi ve yaşını almış bir kişi olarak beklentilerim, ikinci el değerini fazla yitirmesin, az yaksın, servis ve parçası makul olsun, sıkıntı yaratıp başım ağrımasın, gerektiğinde satılabilsin.
iki aracı kafamda karşılaştırdığım zaman opel sadece marka imajı olarak;
geriye kalan motor, tork, güç, donanım, fiyat olarak ceed açık ara önde.
üstelik astranın donanım olarak yaklaşık karşılığı olan ceed consept 47.000 lira.
veya başka bir deyişle ceed consept plus'ın karşılığı olan astra cosmo da cam tavan olmamasına rağmen fiyatı 60.000 liranın üzerinde.
dip not olarak kıyaslamaya hyundai i30' u da katabilirsiniz. donanım olarak daha fazla olmasına rağmen bagajının ve içerisinin daha dar olması ceed karşısında ikinci plana almama neden oldu.
işte böyle bir karmaşa içerisindeyim, sizlerin objektif ve samimi fikirlerine ihtiyacım var.
şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.