škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Sıfır araç seçiminde karar veremedim, fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar

Ziyaretçi · 41 · 12533

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fabialife

• Ziyaretçi
arkadaşlar baştan belirteyim biraz uzunca bir yazı olacak, samimi olarak içimden geçenleri yazmak istedim. sizlerin de fikirlerine ihtiyacım var.
artık emekli oldum; daha önce çok binmiş olsam da bir de ahir zamanımda geniş rahat konforlu arabaya binelim, bundan sonra görüp göreceğim bu diye düşünüyorum.
tabi ki önce skoda dan başladım, kafamda ciddi anlamda yeti  elegance greenline vardı.
oğullarım ve çevrem ver 10.000 lira daha süperb al diye israr etti.
bana biraz büyük olmasına rağmen tamam deyip ben parayı toplayıncaya kadar skoda zam yapınca inat edip vazgeçtim.
yeni çıkacak octavia aslında tam bana göre ama artık beklemekten yoruldum, bir de bu şimdiki fiyatlardan daha düşük olmayacağı hatta daha yüksek olabileceği öngörülerinden dolayı beklemenin anlamı yok diyorum.
rapid de b segmentinde olmasına rağmen işimi görür ancak onun da elegance'sı 47.000 lira civarında olacak gibi beklentiler var.
kısacası eskiden skoda az paraya çok güvenlik, donanım verirdi, artık bunlar eskide kaldı. o da kendini premium markalar arasına yerleştirdi.
şimdi gelelim esas konuya; kafamda iki araç var.

birincisi yeni kasa astra sedan dizel sport donanım manuel vites, şu andaki aldığım fiyat 55.000 lira civarında ama aldığım bilgilere göre aralıkta fiyatların inme ihtimali varmış.
http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/yeni_astra_range_11_2012.pdf

ikincisi ve esas kafama yatan yeni kasa ceed dizel copsept plus donanım manuel vites, yani cam tavan dahil full paket olanı.
1.6 128 hp.motor, 6 ileri vites, yani güç, tork, donanım ne arasanız fazlası ile var. yaklaşık 5.000 lira gibi bir indirimle aldığım fiyat 50.000 lira gibi.
http://www.kia.com.tr/foy-ve-brosurler/yeniceedconceptplus-arac-foyu.pdf

memur emeklisi ve yaşını almış bir kişi olarak beklentilerim, ikinci el değerini fazla yitirmesin, az yaksın, servis ve parçası makul olsun, sıkıntı yaratıp başım ağrımasın, gerektiğinde satılabilsin.

iki aracı kafamda karşılaştırdığım zaman opel sadece marka imajı olarak;
geriye kalan motor, tork, güç, donanım, fiyat olarak ceed açık ara önde.
üstelik astranın donanım olarak yaklaşık karşılığı olan ceed consept 47.000 lira.
veya başka bir deyişle ceed consept plus'ın karşılığı olan astra cosmo da cam tavan olmamasına rağmen fiyatı 60.000 liranın üzerinde.

dip not olarak kıyaslamaya hyundai  i30' u da katabilirsiniz. donanım olarak daha fazla olmasına rağmen bagajının ve içerisinin daha dar olması ceed karşısında ikinci plana almama neden oldu.
işte böyle bir karmaşa içerisindeyim, sizlerin objektif ve samimi fikirlerine ihtiyacım var.
şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı YEKE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben superbden önce insignia düşünüyordum. velakin serviste gördüğüm arabaların bir çoğu elektronik arızasıyla gelmişti. elektronik aksam genelde az buz paraya satılmaz. bende soğudum. astra konusunda da bundan yola çıkarak bir fikir edinebilirsiniz. benim diğer arabam astra F 95 model o haliyle bile parçaları yüksek fiyatken bu arabanınkini düşünemiyorum. ceed bu aralar bayağı bir tutulan araba. forumda ceed konusunda bilgisi olan arkadaşlar vardır. konfor olarak pek çok arabadan üstün olduğunu biliyorum. ikinci elde artık iş markadan ziyade konfora döndü. yalnız rahmetli babamın bir lafı var onuda söyleyim. fazla komplike arabadan uzak dur derdi. detaylı bilgi aldıktan sonra düşünün ve sizde bakıp inceleyin hangi özelliklerde araba sizin ihtiyacınızı karşılar. ikinci elde renaultta fena değildir ama ben o arabaya hiç ısınamadım.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
astranın dizeli 1.3 ise bastan eleyebilirsiniz. 95 falan hikaye, önceki kasayı bile zor kaldırıyor.

Ceed'in üst donanımında manuel vites seçeneği yok diye biliyordum. Varsa güzel bi seçenek. İ30 konusunda haklısınız. Arkada oturmak istemiyor insan. İç mekan ceed'de daha hoş gibi. Koreli kardeşler mutlaka manuel vites alınmalı. Otomatik baya yakıyor.

Bir de c4L gelecek ama ne zaman bilmiyorum, onu da bi araştırın derim.

Çevrimdışı Aliihsan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ihsan.web.tr
yeni kia ceed çok farklı bi otomobil heleki motoru zaten kendini era'larda kanıtlamış bir motor. ama bana göre fiyatı bir koreli araca göre fazla. astra kadar asalet hissi, kalite hissi, tokluk hissi veremaz opel sonuçta bir alman. astradaki motorda kendini kanıtlamış opelin uzun yıllardır kullandığı sürekli geliştirilen motoru gücü yetersiz gibi gözüksede chip tuning ile çok iyi yerlere gelebilir + vergi avantajı var. ben astrayı seçerdim :D dün avm 'de inceledim gerçekten süper

Çevrimdışı fastbreak79

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bayram tatilinde bacanağa yeni Cee'd aldık aynı donanımda, otomatiği. Gerçekten o paraya alınabilecek araçlarda bence 1 numara. Çok güzel araba, ben olsam onu tercih ederdim.

Çevrimdışı esteban

• Detailing Canlısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
İnsignia kullanıcısı olarak astra'yı öneririm. İnsignia'nın küçültülmüş hali gösterişli bir araç. Alman dizel araçları ömür boyu kullanılsın diye üretilirler ve işçilikleri çok iyidir. İkinci eli de koreliden daha iyi olacaktır. Yalnız parçası pahalı olabilir.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kia Cee'd derim bende..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı Kemanyak

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
301 leri incelediniz mi bilmiyorum ama bence listeye dahil edilebilir. 1.6 hdi versiyonu ile.

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Aliihsan;408634
yeni kia ceed çok farklı bi otomobil heleki motoru zaten kendini era'larda kanıtlamış bir motor. ama bana göre fiyatı bir koreli araca göre fazla. astra kadar asalet hissi, kalite hissi, tokluk hissi veremaz opel sonuçta bir alman. astradaki motorda kendini kanıtlamış opelin uzun yıllardır kullandığı sürekli geliştirilen motoru gücü yetersiz gibi gözüksede chip tuning ile çok iyi yerlere gelebilir + vergi avantajı var. ben astrayı seçerdim :D dün avm 'de inceledim gerçekten süper

Hocam yeni ceedi hic inceledinizmi ? Koreli diye kucuk gormek yerine inceleseydiniz :)

Arti opel gm dir yani genaral motors..motorda ayni sekilde gmdir..

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ek olarak illa almansa , ceed hyundai kianin almanyadaki merkezinde tasarlanip argesi yapilmistir ve cek uretimidir.. yani sizin dediginiz isler eskide kaldi :) artik herkes en iyisini yapabilecek kapasitede

Çevrimdışı Baran35

• Boutique Wax Maniac
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Ben Ceed öneririm. Astra ile Almanlığın uzaktan yakından alakası yok. Araba hem gitmiyor, hem çok ağır hemde konsolundan ve muhtelif yerlerinden birçok tıkırtı-çıtırtı gelmekte.

Ceed motor ve iç mekan olarak daha başarlı.

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: turker;408632
astranın dizeli 1.3 ise bastan eleyebilirsiniz. 95 falan hikaye, önceki kasayı bile zor kaldırıyor.

Ceed'in üst donanımında manuel vites seçeneği yok diye biliyordum. Varsa güzel bi seçenek. İ30 konusunda haklısınız. Arkada oturmak istemiyor insan. İç mekan ceed'de daha hoş gibi. Koreli kardeşler mutlaka manuel vites alınmalı. Otomatik baya yakıyor.

Bir de c4L gelecek ama ne zaman bilmiyorum, onu da bi araştırın derim.

manuel vites consept plus lar yeni stoklara girdi, bayiler fiyat vermeye başladılar.

Alıntı yapılan: Kemanyak;408692
301 leri incelediniz mi bilmiyorum ama bence listeye dahil edilebilir. 1.6 hdi versiyonu ile.

301 leri sadece internetten inceledim. bizim burada peugeot bayisi yok,
test sürüşü için internetten form doldurmuştum, antalya bayisi aradı "test aracımız var ama plakası 10 güne kadar çıkar dedi" ben de bana verin yarım günde çıkarayım dedim.
bir de beyaz rengi bu yıl gelmeyecek deyince onu kafadan eledim.
ikizi citroen c ellese ye baktım, inceledim.
bildiğiniz lineanın biraz daha kibarı, kapılarını itiyorsun kapanmıyor. kapatıyorsun şahin doğan gibi ses çıkarıyor.
güğüsteki boyalı parçalar bildiğiniz plastik ve içi boş.vuruyorsunuz tak tak ediyor.
aracın dış boyası ile boyanmış, zamanla çizilecek ve çirkin bir görüntü oluşacak. sivri bir cisimle sert bir darbe alsa belki de kırılacak veya delinecek.
işçilik ve plastik kalitesi vasat.
internette de okuyorum bu arabaların sadece iç ve bagaj genişliği yeterli gerisi yaramaz yorumları ağırlıkta.
b seğmenti böyle bir arabaya 42-43.000 lira vereceğime biraz daha verir düzgün bir araba alırım diye düşünüyorum.

ben beceremem, yönetici arkadaşlardan rica etsem konunun başına

astra j kasa dizel sedan sport donanım manuel vites 95 hp. 55.000 tl
kia ceed consept plus donanım panoromik cam tavan dizel  manuel vites 128 hp. 50.000 tl

hangisini seçerdiniz şeklinde bir anket ekleyebilir mi?
şimdiden teşekkür ederim.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: fabialife;408749
...yönetici arkadaşlardan rica etsem konunun başına

astra j kasa dizel sedan sport donanım manuel vites 95 hp. 55.000 tl
kia ceed consept plus donanım panoromik cam tavan dizel  manuel vites 128 hp. 50.000 tl

hangisini seçerdiniz şeklinde bir anket ekleyebilir mi?
şimdiden teşekkür ederim.
Oy bile kullandım.

fabialife

• Ziyaretçi