škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Sıfır araç seçiminde karar veremedim, fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar

Ziyaretçi · 41 · 12577

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: skoda2;409901
Ben de başka bir konudan gireyim o zaman kia ceed gerçekten güzel bir araba ama sız emekli olmuşsunuz ve artık geniş bir araba istiyorsunuz.Sİze skoda Superb yakışır bırakın inadı şuanda 7.000 tl ile 16.000 tl arası indirm mevcut listeye yansımamış bu fiyat bayilere sorun ve iyice bir araştırın araba almadan önce sonucu da yıllarca bineceksiniz paranıza yazık olmasın en önemlisi ise keşke dememek.Bu dediklerimi dikkate alın.

takip etmediğim için yeni indirim kampanyasından haberim yoktu, dün senin yazın üzerine bir baktım internetten skoda sitesine.
sonra bir iki yerden fiyat aldım. reel fiyatlar 1-2 ay öncesinden daha yüksek.
o internette ki şu kadar bin lira indirim yazan fiyatlar alavere dalavere.
hayatımda skoda kadar satış ve fiyat politikası yerlerde sürünen başka bir firma görmedim.
adam gibi listeye şu arabanın fiyatı şu kadardır diye niye yazmıyorlar da liste altına şu kadardan şu kadara kadar indirim diye not düşüyorlar sizce?
adam gibi yazarlarsa fiyatları herkes bilecek ve ona göre pazarlık edecek.
böyle yazarlarsa fiyat bayinin insiyatifine kalacak.
şimdi fiyat listesinde; bir liste fiyatı bir de indirimli liste fiyatı var. şu kadardan şu kadara kadar dedikleri indirimi, İNDİRİMLİ LİSTE FİYATINDAN DEĞİL NORMAL LİSTE FİYATINDAN UYGULUYORLAR.
örnek vereyim; octavianın giriş modeli 42.884 liradan 4.184 liralık indirimle 38.700 liraya düşüyor diyor ama esas indirim 2.000 lira.
bu güne kadar bütün indirimler kampanyalı satış fiyatı üzerinden uygulanırken bu seferki sözde indirimde liste fiyatını baz alıyorlar. iki fiyat arasında  zaten 2.200 lira fark var.
1.6 dizel süperb elegance manuel vites prestij paketli araba 2 ay önce 70.000-70.500 gibi satılırken bu günkü fiyat aynı veya 1.000 lira gibi zamlanmış. ben o zaman da 68.500 liraya verecekseniz alayım demiştim.
o zaman çaktırmadan takas indirimini düşürmüşlerdi şimdi kampanya fiyatı yerine liste fiyatını baz alıyorlar.
bu ülkede her kes keriz bir yüce oto uyanık!!!!!!!!!!

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: excellency;409829
Hyundai sizi mağdur etmez ama ikinci ele düştüğünde zararınız daha fazla olur.ona göre düşünebilirsiniz.

öğretmen indiriminden doğan cazip fiyat ve bol donanım nedeniyle olabilir mi diye düşünmüştüm ama arabayı inceledikten sonra i30 ve ceed işini askıya aldım.
tekrar başa döndüm şu anda beklemedeyim acelem yok. başka şartlar çıkarsa bakacağım olmadı 2013 başını bekleyeceğim.

fabialife

• Ziyaretçi
bence yeterli donanım olduktan sonra fazlası şart değil. Ceed olabilir diyorum, yeni golf'ün baz donanımı olabilir fiyatı uçuk değilse. Ama 1.25 mjet astra almayın  1.6 dizel olsun...

Alıntı yapılan: turker;409922
bir de ceed ile i30 arasındaki fark aralıkta eriyebilir, iyice soruşturmak lazım. Kia için oğuşlar'dan da fiyat alın aralıkta. Eski kasa ceed motion'ı orası baya uygun bırakmıştı biz aradığımızda.

iinternette golf 7 comfortline inceleyen bir arkadaş resimleri paylaşmış arabanın yanındaki etikette 68.800 lira gibi bir fiyat yazıyordu.
bu fiyat politikası ile hayatta bir volkswagen bir ben kalsam yolarımız yine kesişmez.
o parayı verecek olsam prestij donanımlı süperb alırım bölsen 2-3 tane golf çıkar.

kısa vadede i30 ile ceed arasındaki fark erimez keşke öyle olsa. i30 elitenin karşılığı ceed premium.
onun da manuel vitesi yok, olduğunu varsayıp otomatik vites farkını düşsek bile yine arada 8.000 lira gibi fark var. kia ceed premium arabanın hem fiyatının yüksek olması hen de otomatiğin çok yakması nedeniyle onunla ilgili bir fiyat politikasına gitmiyor.
ceed premiumun manueli olsa ve fiyatıda i30 !a yakın olsa ikinci elini falan düşünmem alırım 50.000 liraya.

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: dgn;409935
Astrayı baştan eleyin bence.1,25 motor kesinlikle o kasaya vasat.Sırf motoru için elerim astrayı.Ayrıca servis-yedek parça olarak epeyi pahalı.Bir yağ değişimine 600lira vermek koyar adama.

İ30 ile Ceed arasında ise ben Ceed diyorum.Her konuda İ30dan güzel bir araç bence.Ama madem 55bin civarına çıktınız, Golf Comfort TDI öneririm ben.Daha yeni showroomdan geldim.Gerçekten yapmış adamlar.Comfortta tek sorun bilgi ekranının biraz küçük olması onun dışında her yönüyle güzel bir araç.Tabi karar sizin.

hayatım boyunca hep fiyat/fayda oranını göz önünde bulundurduğum için volkswagenle bu güne kadar bir araya gelemedik onların bu fiyat politikası yüzünden  bundan sonrada gelme ihtimalimiz yok.
merak ettim bir de onların fiyatlarına bakayım dedim şimdi ama siteleri açılmadı.

Çevrimdışı borasaglam

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Hocam ben geçen pcnet'te şöyle bi site gördüm. http://www.otomobilfiyatlistesi.com

istediğin özellikleri giriyosun sana seçenekler sunuyo. aynı zamanda bayi fiyatlarını karşılaştırma imkanı veriyo. başarılı site.

Pcnet'te ayın sitesi seçmişse vardır bi bildiği :D

Çevrimdışı kerem61

• Twincharged Stratified in
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
kucuktum ozamanlar pek aklım basmıyordu.amcam da 1,3 astra var dı sonrasında 1,2 corsa aldı ( yada tam tersı önce corsa sonra astra olabılır :) ) opel arabasına bır daha yaklasmaz bu ıkı deneyımden hıc memnun kalmamıs. kıa nın da su sıralar atılımları var kı ceed tatlı bır arac. ama ben gene oyumu astraya verdım :)

fabialife

• Ziyaretçi
arkadaşlar değerli katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.
yeni araç aldığım için konu kapatılabilir.

Çevrimdışı ubim

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fabialife;415840
arkadaşlar değerli katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.
yeni araç aldığım için konu kapatılabilir.

Bu kadar araştırmadan sonra ne aldığınızı merak ettim

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.schumici.simplesite.com
Alıntı yapılan: ubim;415854
Bu kadar araştırmadan sonra ne aldığınızı merak ettim

Hyundai i30 :)

fabialife

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: schumici;415857
Hyundai i30 :)

arkadaşın da belirtiği gibi kia ceed'in ikiz kardeşi  i30 dizel manuel elite aldım.

Çevrimdışı ubim

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fabialife;415863
arkadaşın da belirtiği gibi kia ceed'in ikiz kardeşi i30 dizel manuel elite aldım.

Hayırlı olsun Kazasız belasız iyi günlerde kullanın...