Arkadaslar bugün eve geldigimde bir sürprizle karşılaştım! Bayramda Yeti aracimla ziyarete gittiğim Bursa'da, Trafik Denetleme Mudurlugu'nden, hız sınırı asım cezası gelmiş. 154 TL! Hız sınırını aşmadığımi biliyordum ve tespit edilen hız oranimi görünce de, hakli oldugumu anladım: 89 KM! Kamera kayıtlarından, ikiye bölünmüş 6 şeritli bomboş yoldan gecen arabamın fotograflarını da çekip göndermişler. Hız sınırının asıldığının belirtildiği yer: "HİS 10 Otosansit Vakifkoy arası Ankara gidiş " diye belirtiliyor. (Belki aramizda bilenler vardir) Biraz internetten baktım, yerleşim yeri hız sınırı olarak 50 KM oranı veriliyor. Benim geçtiğim bu yol, fotoğrafta da göründüğü gibi 6 şeritli bomboş yol! Sanırım bu yolu yerleşim yeri dahilinde hesapliyorlar. Açıkcası Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etmeyi düşünüyorum. Sizce uğraşmaya deger mi? Kazanabilir miyim? Bomboş bir yolda (sokak arası-şehirdeki cadde degil) 89 KM hızla gitmenin, 154 TL'lik cezası mi olur? O yolda 50 KM ile de gidilmezki. Boyle bir durumla karşılasan arkadaslar var mi aramızda? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar