škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

2012 fabia optimal klima hakkında

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vedat

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Fabianın optimal donanımındaki dijital klimasından muzdaribim.
 Misal kışın sıcağı açınca AC ekranda yazsa dahi klimanın devrede olmadığını, gerektiği zaman devreye gireceğini düşünüyordum. Bugun dikkatimi çekti, 27C kalolifer sıcaklığı açık, arabadan deli gibi sıcak üfürüyor, Auto tuşuna basılmış ve ekranda AC ibaresi görünüyorken anlık tüketim 1,1-1,2 lt seviyelerinde, klimayı kapatınca anlık tüketim 0,7-0,8 seviyelerine düşüyor.
Kalolifer çalışırken ve cayır cayır sıcak üfürüyorken bu klima ne diye devrede olur ve tüketimi arttırır :D zaten benzin pahalı iki gramda olsa hesabını yapınca insanın morali bozukuyor :)

Çevrimdışı umut

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
a/c yi kapatmanız yeterli, bu bütün arabalarda böyledir. auto yaptığınız anda A/C devreye girer.

klimanın avantajını yazın göreceksiniz,
kışın aracın camlarında buğulanma olmadıkça ben klimayı açmıyorum bile, motor sıcaklığı ile ısınmak yetiyor da artıyor.
Umut KARAGÜN
R&D Design Engineer

Çevrimdışı Baylas

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.baylas.com
Alıntı yapılan: umut;409450
a/c yi kapatmanız yeterli, bu bütün arabalarda böyledir. auto yaptığınız anda A/C devreye girer.

klimanın avantajını yazın göreceksiniz,
kışın aracın camlarında buğulanma olmadıkça ben klimayı açmıyorum bile, motor sıcaklığı ile ısınmak yetiyor da artıyor.

Kesinlikle katılıyorum hamam gibi oluyor içerisi hatta ben klimayı çalıştırmadan buğları çözmeyide öğrendim :)

Çevrimdışı vedat

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Klima çalısmadan buguyu nasıl yok ediyorsun ? :) klima açık degilse cami bir iki parmak açık bırakıyorum yoksa habire bugu oluyor

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: vedat;410986
Klima çalısmadan buguyu nasıl yok ediyorsun ? :) klima açık degilse cami bir iki parmak açık bırakıyorum yoksa habire bugu oluyor

Arabada ıslak paspas falan mı avr acaba?

Dahili sirkülasyon devre dışı olsun, hayatımda bilmem Skodalarımda buğu oluştuğunu, binince hemen cama veririm havayı sadece, sonra cam + ayaklara (kışın)

Çevrimdışı Baylas

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.baylas.com
Alıntı yapılan: vedat;410986

Resim temsilidir hocam sizde değişiklik gösterebilir. Öncelikle sıcaklığı dışarının sıcaklık derecesinin maksimum 6-7 derece üstüne getiriyorum. Sonra aşağıda gördüğünüz 7 butonun soldan 3. olanına basıyorum ve ekranda AC gözüküyorsa AC tuşuna basıp kapatıyorum ısıyı motordan alıyor ve camlara veriyor direk hiç buğlanma yaşamadım bu zamana kadar. Çok kritik durumlarda ise MAX yazan butonu kullanırım maksimum 1 dk sonra buğ falan kalmaz camlarımda.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2012, 14:56:18 Gönderen: Baylas »

Çevrimdışı vedat

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Paspaslarda nem yokta, ben çoğunlukla auto tuşuna basıp ardından ac acıksa onu kapatıyorum. Yani özellikle camlara hic vermedim. Bide tek basinayken değilde 3 kişi yada daha fazla kisiyken oluyor. Nefeslerimizdeki nem oranı yüksek sanırım :) bundan sonra sizin yazdıklarınıza dikkat ederek deneyeyim ise yarar umarım