"Emniyet şeridini kullanmayın" tabelasını koyduktan sonraki duruma bakmak gerekiyor. Bu tamamen algı meselesidir, hız sınırı 70 olan yerlere tabela koydular, istisnai durumlar hariç insanlar tabelaların olduğu yerden dikkatli geçiyorlar, buraya da uygun aralıklara tabela konulduğunda aynı etkiyi yapacaktır.
Tabela koymazsanız emniyet şeridini çok fazla kişi kullanır tam da sizin dediğiniz ve şimdi olduğu gibi. Bu düzenlemeyi yapanların zihniyetlerini çok iyi bildiğim için bu uygulamanın tamamen CEZA KESMEK için yapılmış bir düzenleme olduğunu düşünüyorum.(ya da bildiğimi düşünüyorum, yanılırım, yanılmam, şahsi düşüncemdir)
Zaman içinde bir çok insan bu uygulama yüzünden yüzünden belki bilmeden, belki dalgınlıkla, belki de bilerek ceza yiyecek. Ödenecek rakam az buz bir rakam değil, 650 TL, neredeyse BİR ASGARİ ÜCRET.
Bu kadar yüksek ceza öngörüyorsan gerekli tabelaları da koymak zorundasın.
Bu hükümet iktidara geldiğinden beri aptal aptal trafik uygulamaları başladı, resmen trafik kurallarından soğudum, insanları bu kadar sıkarsan olmaz, insanlar zaten yeterince benzin, sigorta, mtv vb bir sürü vergi ödüyorlar. Bir de yeni bir uygulama başlatmışlar İstanbulda, çok ceza kesen polise prim gibi ekstralar öngörüyorlarmış, buradan anlayabilirsiniz zihniyetin ne olduğunu.
Amaç trafiği düzene koymak, insanların güvenliğini sağlamak değil, VERGİ TOPLAMAK, KURAL DELİSİ BİR KAÇ GÖREVLİNİN EGOSUNU TATMİN ETMESİ.
Maalesef bunlar hep Maliye Bakanlığının yönetilememesi ve tarihinin en başarısız Bakanının Bakan olmasından kaynaklıdır, bunun cezasını da vatandaş çekiyor.
Not : Emniyet Şeridi kuralı ve cezanın yüksek olması doğru, AMA YÖNTEM YANLIŞ.