Eskileri söküp bu yeni logoları takacağım haftaya, ebay'den number1forskoda adlı satıcıdan takipli postayla istedim. Ön ve arka logo farklıdır kod olarak, zira ön logo daha konveks (dışa çıkık).
Logo sökümünü merak edenlere yol şöyle, saç kurutma makinesi ile ısıtılacak iyice, naylon bir ipliği testere gibi kullanıp eski logo yapışkanını sökerken yanına koyacağım bezden destek alarak tatlı tatlı kanırtılacak.
Plastidip'i hepsiburada'dan aldım, onunla da ön logo alnını siyaha boyayacağım, benzer işlemi Roomster aracıma da yapmıştım
Ama şimdi yeni logolarla olacak
Proje bitişi
Saç kurutma makinesi ile ısıtınca neredeyse kendi attı logolar, güç kullanmadım, arkasında iz bile bırakmadı, sadece IPA ile sildim.
Ön logo için 1 vida, 6 tane klips var, onalr da kolayca sökülüyor
Sonra logoyu ısıttım, 10 sn sonra logo çıktı yerinden
Krom alnı IPA ile iyice silip 1 saat arayla 4 kat Plastidip uyguladım.
İlk kat sonunda pürüzsüz yüzey vardı, sonraki katlarda hafif pürüz oldu, sanırım ucu tıkanan aerosol kafası daha büyük halde püskürtüyor, ama bu işime geldi, zira hafif pütürlü mat bir finiş elde ettim
Arka logo Superb ve Octavia'ya tam oluyor, yani eski logonun yerine tam oturuyor.
Ama Fabişte biraz alengirli, Fabişe 1-2 mm büyük gibi, dikkatlice yerleştirince yapışıyor sorunsuz, yapıştırmadan önce logonun arkadan bantı çıkarmadan talim yapın, hangi şekilde oturacağını iyi tespit edin.
Hatta tam göbeğe biraz da silikon koydum ben, zira kensinden yapışkanlı bant ortada yok, sadece kenarları çevrelemiş. Öte yandan Fabiş için yeni arka logonun arkasındaki 3 tane tırnağı kıracaksınız, ön logonun da 2 tanesini
yoksa yerine oturmaz, penseyle kolayca çıtlatıp kırın
Jantlar da tamam :ok: