bugün Ostimden geçerken Yıldız'a girdim. neler neler var be... hele ne motor parçaları, ne manifoldlar ne alternatörler, asla servisten mervisten almam. cillop gibi pert arabalar var
fenomen hocanın ayna işinide sordum bi kaç yere. olay şu şekil. şimdi aracta zaten kendiliğinden kararan ayna olayı varsa yeniyi takıyon fişi sokuyon o kadar zaten.
ama kararabilen ayna yoksa iş başka. öncelikle şunu söliyim, elektrikli aynayı alıp yapmaz imkansız değil, ama deveye hendek atlatmak tarzı bişeymiş. ön camında değişmesi lazımmış o olay için (olsa fabitoyada yapardık
)
e dedim bunun başka yordamı yokmu, elektriksiz karanlık ayna vs. falan?
şimdi adam tutup bana bu aynayı gösterdi. aynanın arkasında elektrik bağlantısı yok, yani ayna boş obje
ama adamın dediğine göre (ki ben muallaktayım sizlere soruyom pek inanasım gelmedi) ışığı göze yansıtmıyan aynaymış. ama hiç elektrik bağlantısı yok.
sadece altında garip merceksi bişi var. işin aslı kararsız kaldım, aha bahsettiğim ve elektrikle çalışmaksızın kararan ayna buymuş. (bide Muhammed Hocanın arabasındaki aynı ayna olabilir diye düşündüm
)
sözü öncelikle Serkan Ustama ve diğer bilirüyelere bırakıyorum