Oksijen sensöru değişince fark oldu mu
Gaz litre fiyatı 2.73
Yapılan km 51
Fulleyınce 28.5 tl gaz aldı
hep aynı yerden alıyorm havalar da cok ıyı şaştım kaldım
Ben geçen hafta Ankara'ya gidince arkadaki oksijen sensörünü değiştirdim, kendim bilgisayara bağlayıp kontrol ettiğimde mutlaka bir okuma hatası yazıyordu, ışık yakmasa bile hata günlüğünde görünüyor oksijen sensörünün hataları. Bosch marka olanını aldım 170tl. Daha sonra da kontrol ettik hata kaydetmemiş, rölantideki hafif silkeleme de bitti.
Benim araç iyice fazla yakmaya başlamıştı, lpg'nin ayarlarını da baştan yaptırdım Ankara'daki yetkili zavoli bayisi gerçekten çok başarılı ustalar son derece ilgili ve bilgili, rölantisini ayarlayıp göndermiyorlar çok ilgilendiler çalışması ve gidişi çok değişti aracın.
Ankara ya giderken 100 km'de 9,5 litre ortalama yaktı araç, dönerken 7,3 dönüş yolu biraz daha yokuş aşağı ama bu kadar da farketmiyordu, ayrıca lpg yi doldurup ortalama 110km/s hızla Gebze'ye gidip geldim (130km) aynı lpg istasyonunda tekrar doldurduk 10lt yakmışım yani ş.arası 7,5 litre ortalama yakıyor.
Şehir içi ben 10lt civarı yakıyorum ama herkesin bulunduğu şehir, gittiği mesafe, trafik, hava sıcaklığı o kadar farklı ki ş.içi verilerini karşılaştırmak baya anlamsız olur.