Arkadaşlar eminim benim gibi bu sorunu yaşayıp rahatsız olan bir çok arkadaşımız vardır. Ben çekinmeme rağmen cesaret edip fanı söktüm ve arızayı giderdim aslında pekte çekinecek kadar zor değilmiş
şimdi sırayla nasıl yapıldığını anlatıcam sizede.
EMNİYET: Herşeyden önce kontağı kapatın!Öncelikle torpido kapağının içinde yer alan 3 vidayı sökün. Daha sonra torpidonun dış tarafının altında yer alan 2 vidayıda sökün, bu şekilde torpido tamamen boşalmış olur ama çektiğinizde elinize gelmez zorlamayın ve bir elinizle torpidonun altından desteklerken diğer elinize tornavida alıp torpidonun sağındaki kapağı (solda yer alan sigorta kapağının aynısının sağdakisi) bir tornavida yardımıyla hafifçe ganırtın
şimdi tamamen ayırmak için önce arkasına bağlı olan hortumu (1 numara) çekip çıkarın sonra torpido ışığının soketini çıkarın (2 numara) artık torpido elinizde ona üzerindeki pislikleri temizlemekten başka istediğinizi yapabilirsiniz
Şimdi gelelim asıl işimiz fan'a, öncelikle 3 ve 4 numaralı soketleri elinizle mandalından çıkartın, daha sonra 6 numaralı soketin fanla ilişiğini kesmek için 5 numaralı yerde yer alan tırnağından çıkartın onuda bir tornavidayla hafifçe araladığınızda çıkıyor zaten. Şimdi fanı tutan tek şey vidalar sırayla turuncuyla yuvarlak içine aldığım vidaları sökün bu resimde 3 vida görünüyo ama en az 2 tane daha olması lazım onlarıda sökün ve fanı komple alın ordan. Temizliğini yaparken de
fanı içinden çıkarmak için üstteki yer alan tırnaklarından sökmeye çalışmayın o tırnakların silikon kıvamında bir yumuşaklığı var bir daha zor takarsınız o nedenle bu haliyle temizleyin derim, zaten hafifçe yere vurduğunuzda bir dünya toz toprak dökülecek (varsa kompresörle temizleyin süper olur), sonrada elektrik süpürgesiyle kalan tozu toprağı alabildiği kadar çekin ve pervaneyide hafif temizledikten sonra (içindeki mekanizmasına su sıçratmamaya çalışın) ben dönen kısmın tepesinin iç tarafından hafif wd-40 sıktım isterseniz sizde bir iki damla yağ damlatabilirsiniz.
Toplarkende işlemleri sondan başa doğru yapabilirsiniz ben bu noktada şuna dikkat etmenizi söylicem, fanı oturturken siyah diktörtgen içine aldığım yere bakarak tam oturttuğunuzdan emin olun o kısım tam olarak içine geçmesi lazım yoksa boşluk kalır sonrasını biliyorsunuz zaten. İşiniz bittikten sonra fanı deneyin ve kendinizi nasıl mutlu hissettiğiniz görün. Sağlıcakla kalın arkadaşlar.
Not: Resim termo16 kullanıcısının çektiği resimdir kendisine teşekkür ederim.
kardeş siteden alıntıdır.