škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bizim araçta neden esp yok?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı çrm19

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
selamün aleyküm arkadaşlar bu esp bizim araçta yok ama elegance donanımda mevcut gibi geldi  bana bi türlü anlam veremedim sizce neden yoktur?

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.schumici.simplesite.com
donanımınızı bilmiyorum ama donanım farklılığı olarak bu tarz durumlar normal. üretim yılına göre aynı donanımlı 2 araçtan birinde olup birinde olmayabiliyor bile.

Çevrimdışı chook

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: çrm19;415587
selamün aleyküm arkadaşlar bu esp bizim araçta yok ama elegance donanımda mevcut gibi geldi  bana bi türlü anlam veremedim sizce neden yoktur?

bizim 2012 süperb te bile yok

Çevrimdışı çrm19

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
2012 süperb'de olmamasına anlam veremedim ama bizimkiyle aynı model olupta olanlar var ama diyorum ki bizim araç stejin olduğundan yoktur belki böyle bişi olabilir mi?
2003 model 1.9 TDI ELEGANCE DONANIM

Çevrimdışı veys

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: veys;415597
Esp düğmesi var hangi durumlar da kullanacaz?

ESP düğmesini ancak yoğun kara yada çamura saplandığınızda kapatmanız mantıklı. aracı kurtardıktan sonra tekrar sistemi devreye almalısınız

Çevrimdışı YEKE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
esp kapatılmaz arabayı dengede tutup kontrolünü sağlayan ünitedir. yardımcı pilot olarak düşünün. asr kapatılır ama bu da saplanma durumunda aracı kurtaracak sistemdir. dolayısıyla tam tersine devre dışı ise kar ve çamurda devreye alınmalıdır.

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: YEKE;415623
esp kapatılmaz arabayı dengede tutup kontrolünü sağlayan ünitedir. yardımcı pilot olarak düşünün. asr kapatılır ama bu da saplanma durumunda aracı kurtaracak sistemdir. dolayısıyla tam tersine devre dışı ise kar ve çamurda devreye alınmalıdır.

olmuyor abi, saplandın mı ASR açıkken ilerlemiyor araç. geçen kış başıma geldi, araba kar altında kaldı iyice, Astra Easytronic vardı ESP kapatılamıyordu. antipatinaj hep devrede olduğu için tekerlekler hiç hareket etmeden gazı kesiyordu, hiç bir yere kımıldayamıyordum. ASR'yi kapatabilseydim patinaj çeke çeke ittire ittire çıkardım ordan.

ASR düz yolda etkili daha çok. buz üstünde yada 8-10 cm kara kadar aracı patinaja düşürmeden ilerletebiliyor. ama daha yoğun engelde yani aracın saplanıp çıkamayacağı kadar tekerin çevresinin dolu olduğu durumlarda tekerlekler hiç dönemediği için hiç bi yere kımıldayamıyorsunuz

Çevrimdışı YEKE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bak öyle hiç düşünmemiştim doğru demişsin kaydırmayı önleyeceği için gitmez. tabi superbde bu başıma hiç gelmedi. diğer arabada bu özelliklerin hiç biri yok. zincir taktığım için problem olmuyordu şimdi ona kışlık teker taktım. ama böyle bir ihtimale karşı elimde eski bir ön paspas var attım bagaja olur bu tip birşey olursa atarım tekerin önüne diye.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Ben de karda garajın dik yokuşunu çıkmak için ASR'yi devre dışı bırakıyorum, yoksa çıkmaz o rampayı, patiyle tatlı tatlı geçiyorum  :)

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aynen öyle, mıcır dik bir yokusu cıkamamıstım, ASR yi kapatıp patinajla cıkmıstım,

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Octi A4 Collection Plus ve bazı elegance plus ta ESP var, Bu ESP tuşunun varlığıyla anlaşılır, bu tuş kapatıldığında ASR ve ESP devre dışı kalır, ABS çalışmaya devam eder.Başka marka araç.arda ESP olup, kapatma tuşu olmayabiliyor.Babamın 2012 Puntosunda öyle mesela...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı veys

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Esp yani pati çekmesini önlüyor esp iptal olunca pati çeker anladm bide zencir takınca esp yi iptal etmeli mi?

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: veys;415691
Esp yani pati çekmesini önlüyor esp iptal olunca pati çeker anladm bide zencir takınca esp yi iptal etmeli mi?

Doğrudur, ESP paketindeki bulunan ASR pati çekmeyi önlüyor.

Zincir olunca araç pati çekmeyecektir normalde, patinaj durumu olursa ESP veya ASR tuşuna basılıp devre dışı bırakılabilir.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bir ara bende olmuştu şimdi octi hafif bir çamurlu köprü vardı bir sağa bir sola kayıyordu ve esp tuşu yanıp sönüyordu.kapattım o zaman çıktı.esp asr ayrı değil benim octi de.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ