Walla arkadaşlar bu kıyaslamalar için alınan temel faktörler çok hatalı. Deponuz 45 lt ama siz bunun 39-40 litresini kullanabilirsiniz ve ışık yanar.Kalanı dinlendirme havuzunda kalır. 2. nokta siz devirli kullanırsınız ben uygun devirlerde yerinde vites değiştiririm yada ben agresif kullanırım, siz aracı pamuk gibi kullanırsınız.Trafik sıkışıklığını dur-kalkı da boş verdim. Skodanın motoru 1.4, 3 silindir 80 HP. Corsa ise 4 silindir 75 HP sıkıştırma oranları bile farklı(19.5:1-16.8:1), Kaldıki Corsayı kullanan A firmasından, siz B firmasından mazot alıyorsunuzdur. Katkı farkı bile bir depoda 80-150 km fark edebilir.
Burada önemli olan sizin kullanma şartlarınızda şehir içi ve dışı örneğin aşağı yukarı 40 litre mazotla kaç km yaptığınız ve/veya 100 km' de kaç litre yaktığınızdır. Bu veriyi fabrika değerleri ile karşılaştırın. Ortalama %15 civarında özellikle şehir içinde fazla yakıyorsanız her şey normal demektir.
Hepsi bir tarafa motorların dizaynları silindir çap-yükseklikleri bile farklı.Daha çarpıcı bir örnek vereyim. Düne kadar Renault Kango-Clio, Dacia Stepway-Logan vb kullanılan 1.5 lt.65 BG motor şehir içinde 100km de 4.2-4.5 lt. Uzun yolda 90-120 km arası bir sürratle yumuşak standart bir kullanımla 3.2 lt kadar düştüğünü bizzat test ederek gördüm. Üretici tarafından vites oranlarının çok dikkatli seçimi bile bu yakıt sarfiyatına önemli ölçüde etki ediyor.