škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

fazlamı yakıyor acaba ?

koz26 · 22 · 6287

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı koz26

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhaba 2001 68 bg lik aracım şehir içi benzinli 12-13lt yakıyor. km de 50-55 krş yakıyor. Bana fazla gibi geliyor sanki..
Tüp taktırmak istiyorum yanlız mpi motorlarda verimsiz calişıyomuş.
Sizde durum nedir ne yapmalıyım?

Çevrimdışı Yaman

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bnedede 2001 1,6 var tüp taktırmayı düşünmüyordum ancak dayanamadım taktım herhangi bir sorun yok 45-55 arası yakıyordu şu an 30-35 krş düştü.

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.4 2004 lpg + benzin bu aylarda 45-50 kuruş arası yakıyor.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
68'lik mpi'lar lpg ile uyumsuz değil ki... Yeter ki ustanız iyi olsun...

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.4 mpi 68, LPG ye en uygun motorlardan biri, sorunsuz kullanan çok arkadaş var...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı Fabia919

• Skoda\'sına bağlı yaşayan.
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
merhaba kardesm bnde 1.4 MPI fabiam var sehr içi  n bugnün fiyatlarıyla 250 krş yakıyr tüp yok ve taktırmayıda düşünmüyorum bence bi baktır    1.4 16 valve 101 beygrlik fabialar o kadr yakmıyor bnce senin fabia da bi sıkıntı var

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba Özgür bey. biraz fazla yaktığı kesin ama bayburtta ki soğuk kar çevresel koşulları da hesaplarsak çok ta anormal değil. -20 derecede 0 derecedeki yakıt tüketim değerleri bir değildir malumunuz. Ayrıca sizin verdiğiniz rakamlar çok iddaalı rakamlar dizeller bile şehir içinde o seviyede değil.

Çevrimdışı yapiressami

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
şu  yakıt  tüketimini  litre  olarak söylesek ; km de kuruşlu rakamların  hiç bi anlamı ve ölçüsü yok çünkü...  benim 101 hp lik benzinli fabia 7  lt/100 km ortalaması var uzun yolda 140 km  sabit  hızla da bunu yaktı   şehir içi dur kalk trafikte 9-10 lt.  çıkabiliyo   gaz peladına az  basarak düşük devirde  gitsem 6 lt. ye düşer oda en düşüğü .. ama  bi  yere gidecek hesap yapacaksam   100 km de 7 litre  olarak hesap yaparım   herzaman... 4.7 x 7 = 33 krş  benzinli olarak kmde  yaktığım ... dur  kalk trafikte 43-45 arası  olur   buda  çok geliyor bana  lpg takmaya   yakınım bu  yıl ...

Çevrimdışı Fabia919

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
buyrun gelin Trabzona 1 ay ağırlayayım sizi kendi gözlerinizle görün yakıtını 250 bn lira şehir içi  süratli kullanırsak 300 krş yakıyor aracım full bakımlı her ay bakımnı düzgn tutup 2 ay da bir hava filtresi değişirim ve aracım uzun yolda 180 krşa kadr düşüyor ve şöyle söyleyeyim Trabzon ankara arası gi,ttm 150 tli  llk benznle ankaraya gittim benznle gelrken Trabzna gelrken bayağı sürat yaptm 180 krş yaktı.. fişler ddahil duruyor.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2013, 13:43:13 Gönderen: Fabia919 »

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Eyvallah Özgür bey.. Bişey demiyorum itirazım yok ama fabrika verilerine göre 100 km de 7 litre ki bunu türkiye şartlarında tutturmak bir hayli zor. Sizin litre km hesabınıza göre 100 km de 5,4 gibi bir rakama tekabül ediyor.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sehir dışında 4.5 litreye kadar düşmüş maşallah dizeller bu kadar yakıyor neredeyse.
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı Fabia919

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Ya vallahi benim yaktığım bu hatta arkdaşm da clio var dizel bn ondan 20 25 krş fzla yakıyorum hatta onla da kaç kez bunu tartıştık ya onun araba fazla yakıyor ya bnbm araba cok az yakıyor ölçtük benm aracm uzun yolda 180 krşa a kadr düşüyor örnek 1.5 hafta önce istanbula gittim az süratli bazen sakin 220 tl yaktım  şehr içi kaç defa ölçtüm 250 bn lira basarsam 300 bn lira satn bnce nornal neden dceksnz bahsettğmz motor çekoslavak yapımı 68 beygrk enjeksiynlu motor kasa hafif tork yüksek 140 flan galba yani  arac norml yakıyr bnce bugn benm arabam 400 bn lira yaksın şehr içinde ben binmem  1.4  motr teknolojisi olan bi arba 400 bn lira yakıyrsa abes olur bence...  ben o yüzden bu arabayı satmıyorum ve severek kullanıyorum artı manevi değeri cok yüksek dizel araba nie alayım ki bide:D

Çevrimdışı Fabia919

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
arkdşlar bugn 20 ocak öğlen aracta benzn lambası yanıyordu 50 tl lik benzin aldım Rizeye gittm ve geri döndüm ışığıyeni yandı tekrar ölçttüm 150 170 krşl yakıyor uzun yolda...

Çevrimdışı e.g.uysal

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Şehir içi gidilen mesafe, hava sıcaklığı, yol ve trafik durumu çok etkiliyor. Ben Hopa'da her akşam hanımı işten almaya gidiyorum. Gidip geldiğim mesafe max. 2km. 8.5-9lt ortalama gösteriyor kontağı kapattığımda. Uzun yolda ise 80-90 km hızla Rize'den Hopa'ya geldim. Çok sakin kullandım. Ortalama 4,5lt yaktı. Benim değerlerim bunlar.

Edit: Aracım 1.4 16V 2004 model. Bakımdan yeni çıktı.

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Fabia919;418674
arkdşlar bugn 20 ocak öğlen aracta benzn lambası yanıyordu 50 tl lik benzin aldım Rizeye gittm ve geri döndüm ışığıyeni yandı tekrar ölçttüm 150 170 krşl yakıyor uzun yolda...

rize -trabzon arası gidiş geliş 160 km.+20 km de şehir içi de 180 ,50 liraya 180 km uzun yolda 28-30 kuruş ediyor. arkadaşım senin hesabında yanlışlık var...