škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Koltuk Süngeri Restoresi

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araba 2001 model olunca koltuklar da eskimeye başladığını hissettim.Özellikle sıfır Octavia'ların koltuğuna oturduğumda.Bu koltukları yeniden canladırmak istedim.Yeni koltuk döşemesi fiyatlarına baktım fiyatlar dudak uçuklatıcı olduğunu görünce farklı şeyler düşünmeye başladım.En uygun olarak da Orjinal döşeme süngerinin üzerine 15-20 mm kalınlığında yeni bir sünger katmanı döşemeyi düşünüyorum.Ama nasıl bir sünger kullanacağımı bilmiyorum.Bu sünger fazla yumuşak olmamalı eğer fazla yumuşak olursa bir işe yaramayacağı kanısındayım.

Dediğim sünger kısmı bu.

Uploaded with ImageShack.us
sadece oturak kısmı değil bel kısımlarınada uygulacağım.

Ama kullanacağım süngerin özel bir ismi var mıdır bilmiyorum.Yapıştırmak için bally kullanmayı düşünüyorum acaba araba güneşte kaldığında koku vs yapar mı?

Daha önce koltukları süngerine kadar iki kez sökmüştüm o yüzden söküp takmada problem yaşamayacağımı tahmin ediyorum.Bu konularda tecrübesi bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

Birde sonradan aklıma geldi.Ben bu süngerin üzerine sprey birşey sıksam.şöyle yıpranmasını azaltacak birşey.Üst katmanını sertleştirecek sağlamlaştıracak.Var mı böyle birşey?
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2013, 22:06:45 Gönderen: ugurcnplt »
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı MuhammedSaid

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Passatın süngerini değiştiren birisi vardı bir forumda.Muhtemelen bizim forumda.Çok güzel olmuştu bence çok iyi edersiniz.Sonucunu merakla bekliyorum.Ben forumda talebe olduğumdan izleyiciym..:)

Çevrimdışı Sertan_c

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bebek yatakları için olan visco 5 cm kalınlığında süngerler var...
onlardan tavsiye ederim... 4 tane 60x120 yeter gibi.
piyasada tanesi 40-50 tl arasında...
visco sünger son derece güzel saracaktır vücudun oturan ve yaslanan bölgelerini... :)
üstelikte terletmez özellik vardır visco süngerde... hava aldırır...

Çevrimdışı berhan

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bence arabanın koltuğu için visko sünger biraz yumuşak olacaktır neticede viraj alırken felan sert bel destekli koltuklar daha iyi kavrıyo insanı ortasını yumuşak visko yanlarını sert bi süngerden yaptırısanız hatta kenarları biraz daha kalın bi süngerle döşetirseniz çok güzel olur diye düşünüyorum .:)

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sümgerden ziyade buhar berince epey eski kondusyonunda kavuşuyormuş.önce buhar sonra sönger takviyesi yapacağım galiba.
elegance=ugurcnplt