Merhabalar aslında ayrı bir konu açarak gereksiz yere kalabalık yaratmak istemezdim fakat diğer arkadaşlarından gözlerinden kaçabilir düşüncesi ile başlık açtım
Dün yaşadığım talihsiz bir deneyimi sizle paylaşmak isterim. Öncelikle aracımdan çok memnunum 8 aydır kullandığım aracımı hiç problemsiz diyecek şekilde kullanıyorum diyebilirim
Dün akşam saatleri bildiğiniz üzre ülkemizde çoğu bölgede kar yağışı vardı dolayısı ile yaz lastiklerim ve aracım bir sınav atlattı yalnız biras çıkıntı çektim araç yoğun kara rağmen karlı zeminde güven verdi ama buzlu zeminde yaşadığım deneyimi paylaşmak isterim aracımızda bulunan ASR (Patinaj önleyici sistem) sistemi beni çok zor duruma düşürdü...
hafif yokuş yukarı seyir halinde iken bir anda kendimi buzlu bir zeminde buldum ve gaza dokunduğum halde tekerleklerin dönmediğini anladım ve durdum daha doğrusu ayağımı gazdan çektim,daha sonrasında aynı şekilde gaza bastığımda hareket etmediği gibi gazı köklememe rağmen devir almadıda ! Daha sonrasında Aracın ASR sistemini devre dışı bırakıp vitesi - manuel vites konumuna aldım ve sağlı sollu manevralarla 50 metre kadar malesef patinaj çekerek ilerledim...bu süreçte araçta ABS Ve Direksyon Arızası hataları yandı düz zemine geldiğim anda aracı stop edip yeniden marş yaptım ve hatalar tahmin ettiğim üzre o ankı kullanım şeklimden ötürü hata vermişti...Beni üzen ise teknolojinin belkide bazı yerlerde avantaj iken bazen tamamen çözümsüzlüğe götürdüğünü gördüm sanırım yerimde bir bayan olsa kalakalırdı otobanda.
Yeti yi çok beğeniyorum ama buzlu zeminde bana göre yaz lastikleri sınıfta kaldı buda yetinin değil benim hatam idi yani buzla karşılaşmam düşüncesi ile yola çıkmayın söförlük deneyim vs buzda pek işe yaramıyor.... saygılar