Merhaba Arkadaşlar, Yeti Greenline ile ilgili bazı tespitlerim var. Bunları sizlerle paylaşmak istedim.
Eksi Yönleri;
1- Motor bana gürültülü geliyor. Özellikle 120i geçtikten sonra biraz can sıkıcı hale geliyor.
2- Süspansiyon sert ve sesli. Derin ve uzun tümsek ve çukurları çok iyi absorbe ediyor ama kısa iniş çıkışlarda araba çok vuruyor. Hatta tümsekten hızlı geçtin mesela, çıkarken ses yok ama inerken lastik pat diye yola vuruyor.
3- Torpidodan sesler gelmeye başladı. Özellikle göstergeden geliyor. çıt çıt sinir ediyor.
4- Performansda sanki azalma görüyorum. Araç 8500km de. ilk km lerde 130la çıktığım rampaları 120 ile çıkar oldum.
5- Direksiyon bazen yumuşak bazen sert. Anlayabilmiş değilim.
6- Motor ısınsa bile bazen klima sıcak üflemiyor.
7- Bolero teyp de Phone tuşu olmasına rağmen hiçbir işe yaramıyor.
8- Stepne yok, tamir kiti var. Tamir kiti 115 lira. Her lastik patladığında aynı parayı vermek zoruma gidiyor.
9- Gözlük kabı küçük. Gözlükler sığmıyor.
10- 2000d/d civarında 3., 4. ve 5. viteslerde gaza yüklenildiğinde motorda bir kasıntı oluyor ve çok titriyor araba.
11- 5. vitesin oranı çok uzun geliyor.
12- Geçtiğimiz günlerde sabah sıcaklık -7 derece idi. Ön cam ve arka cam içerden buz tutmuştu. Sebebini bir türlü anlayamadım.
13- Yakıt sarfiyatı biraz fazla.
14- Bazen ön farlar süretli olduğum zamanlarda sanki ileriyi aydınlatmıyormuş gibi geliyor.
Artı Yönleri,
1- Motor devirlenmesi çok güzel. Renault grubundaki motorlar gibi üst devirlere çıkınca kesilmiyor.
2- Yol tutuş çok iyi.
3- Donanım (Elegance) çok iyi.
4- Maxi dot ekranın bilgilendirme yeteneği çok güzel.
5- Bolero teyp ses sistemi gayet başarılı.
şimdilik eksileri fazla yazmış olabilirim ama bu kadar para verdikten sonra eksiler daha çok adamın gözüne batıyor. Bu yazdıklarımla alakalı sizlerin fikirleri nedir. Bazı sorunlar sadece benim aracımda mı var? Yoksa genelde aynımı?