mrb arkadaşlar 2001 model 1.4 16v fabiam var kasko yaptırmak istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
@tuncayAmir,
Özel kaskoyu kast ediyorsunuz her halde. Aracınız 12 yıllık. Maliye Bakanlığının bu konuda listeleri var aracınızın bu listeki değerine göre kasko yapıyorlar ve bu değer genellikle piyasa ederinin bir miktar üstünde. Benim 2006 için 16-17.000 TL aralığı verilmiş ki piyasası 33.000 km full aksesuarlı için 21-22.000 arası. ve üstelik %60 indirimli 651 TL tuttu.İlaveten ehliyet indirimi, gibi ufak tefekte olsa indirimler var.
Bu fiyat AKSA için. Bazı sigorta şirketleri 20-70 TL arası daha yüksek olabiliyor. Yani bir standartta yok, ki 2013 için yine okkalı bir zam geliyor. Şahsen sigortada bu son senem. Yenilemiyeceğim. Neredeyse 1999 başından beri sigorta yaptırıyorum. 1 krş tazminat almadım. Kazam bile yok. Sıfır araç alırsam garanti süresi dahilinde yaptırırm o kadar.
Eğer yaptırmakta ısrarlı iseniz sigorta şirketlerininin acentalarını gezin en düşük fiyat verene yaptırın