škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

debriyaj değişimi lütfen yardım

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fety34

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar en uygun skoda servisnin verdiği fiyat parça 725, işçilik 150 toplam 875 tl.
Sanayide normal bir usta ise 150 parça 150 işçilik toplam 300 diyor.  sanayide taktırsam güvenilir olur mu sizce? Adam orijinal parça diyor  ama olmadığı belli. :) Yani sanayi ve servis arasındaki tek fark fiyat  mı yoksa kalite mi?

Çevrimdışı YEKE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
debriyajın neresini değişeceksiniz. neyse siz orjinal parçayı bulup istediğinize taktırın. yan sanayi o kadar kaliteli olmaz ve önemli bir aksam. her ne şekilde yaparsanız yapın orjinal malzemeden kaçmayın. ben astrada debriyaj telini değişmiştim. Allahtan ustam temiz çocuktu aldığım parça yan sanayi dedi. gidip orjinalini buldum. plastiğinden teline kadar kalite farkı vardı.

Çevrimdışı vospar34

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://vospar.com/
Hocam aracınızın motor kodu nedir yazarsanız ona gore fiyat hakkında bilgi veririm.servis uçmuş.diğeride işçilik iyi gibi ama parça hangisi bilemiyorum siz yazın motor kodunu ona göre yazarım.

Çevrimdışı fety34

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar bayan olduğum için pek anlamıyorum parçalardan. orijinal olduğunu nasıl anlarız parçanın? Bir de baskı balata rolman değişimi falan onu kastediyorum.

Bitlis'te ikamet ediyorum. Van skoda servisi en uygun fiyatı verdi. diyarbakır istanbul falan 800 900 diyor parçaya artı işçilik 400 diyen servis vaar !

motor no : AUB073640

Çevrimdışı YEKE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bayan olduğunuz ve anlmadığınız için kendi servisine gitmenizde fayda var. sanayi ustaları anlamadığınızı anladıklarında yan sanayiyi orjinal diye yutturup ona göre yüksek fiyat çekebilirler.

Çevrimdışı anarche

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Kendiniz orjinal parçayı alın ve bir arkadaşınızdan rica ederek arabanın başında durmasını sağlayın.

Geçen sene Temmuz ayında bende değişiklik yapmıştım http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=20955 . 875TL neymiş öyle?

Çevrimdışı vospar34

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://vospar.com/
debriyaj seti luk marka 245 tl .yardımcı olurum.

ozaman parçanızı alın ve yetkili servise rica edin.işçilik garantisine taktırın.

Çevrimdışı fety34

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Valla İstanbul'daki skoda servisleri 1200 1100 arası istiyor bu iş için. en uygun van'dı. Servise parçayı alayım siz takın dedim kabul etmiyorlar. otostart.com da luk fiyatı 350 tl. Bunu alıp sanayide taktırmayı düşünüyorum.

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=SEAT-SKODA-VOLKSWAGEN-DEBRIYAJ-SETI-620305400-LUK-47&ref=s

orijinaldir değil mi?

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Skoda servisleri baskı-balata-volan olarak komple değişim yapıyor fiyatları o yüzden uçuk.Eğer volanda sıkıntı yoksa baskı balatanız bitmişse baskı balata seti alıp sanayide taktırmak en güzeli :)

Verdiğiniz linkteki parça Skodaya parça üreten Luk firmasının ürünüdür.Oem olarak skoda logosuz satıldığından dolayı gayet kalitelidir.Sorun yaratmaz :)

Eğer ordan almayacaksanız.Sanayideki ustadan Luk veya Sachs marka olanı takmasını rica edin.150 lira olarak söylenen ürün büyük ihtimalle yerli üretimdir..

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben yazın baskı balata ile ilgili 2 tane eski yetkili şimdi özel servisten fiyat aldım biri 450 diğeri  500 dedi. Size verilen rakamlar çok uçuk

Çevrimdışı fety34

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
ya arkadaşlar usta baskı balatada sorun yok dedi. ama araç devrini çok geç buluyor. Neden olabilir ki bu? :(

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: fety34;418839
ya arkadaşlar usta baskı balatada sorun yok dedi. ama araç devrini çok geç buluyor. Neden olabilir ki bu? :(

Bakımları tam mı aracın? Km'sine göre deişmesi gerekenlerin tümü yapılmışsı zamanında?

Çevrimdışı fety34

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Sanmıyorum ama usta hiçbir sorun yok diyor arabada. Neyse böyle kullanacağım artık.

Çevrimdışı Picasso

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Skoda tüm araçlarında %80 SACHS (ALMAN) bazı araçlarda da LUK set çıkabiliyor. SACHS biraz sert'tir ama artık hepsi hidrolik debriyaj farketmez.
Son nesajı görmemiştim. Aracınızın km si nedir? Son zamanlarda aracı özellikle yokuşta zorlayıp debriyaj kokusu geldi mi? Bir debriyaj seti neresinden baksanız çok acemi değilseniz en az 50-70.000 km gitmesi lazım. Agresif kullansanız bile 40.000 nin altı olmaması gerekir. Aracınız benzinli ve 1.2 lt 3 silindir ise hızlanmanın yavaş olması bence normal Tok yüksekliği yokuşta hissedersiniz. Diesel ise kesin Turbo sorunu vardır. En azından kurum bağlamış olabilir.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2013, 14:31:59 Gönderen: Picasso »

Çevrimdışı fety34

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
1.4 benzinli, 101 beygir oluyor galiba :) Bir elden geçti şu an sıkıntı yok. Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar.