škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Yakıt Tüketim Değerleri-Ana Konu

fcakir28 · 567 · 283738

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mtn34

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhabalar, ben bu az yakma cok yakma muhabettinin zirvesine ulastim.
Megerse ben hic bir sey bilmiyormusum da haberim yokmus. Dun bana yuce serviste, konusunda uzman arkadasla ki kendi kullandi test surusune ciktik.
Neler ogrendim neler uff.
Gaza cok az basiyoruz aracin suratlenmesini bekliyoruz bos ve duz yolda (e-5) turluyoruz, abanmiyoruz ucundan azcik gaza basmaya devam 7. Vites 40-50km surat 1500devir. Bundan fazla surat mazallah fena yakit artisi demek, anlik ort-1 de servise yetkilisine verdigimde 6.8 km civarindaydi 6.5, 6.4, 6.0, finis te 5.9km super bak gordunuzmu bu sekilde kullanirsaniz ort. dustugunu goreceksiniz dedi ve arkadasini yanina cagirarak bak ort. Nasil iyi otomatik vites mi bu araba ?
ooo ozaman daha ne ki bu normal deyiverdi.
Velhasil aracdan sogutmak icin ellerin den geleni yaptilar sagolsunlar.
Ben bu araci boyle kullanmak icin mi aldim diye kendime sordum cevap yoo hayir.
Bu nedir yaw adamlar ehliyet kursunda bile bukadar kastirmiyorlar. Ben den bu kadar daha da yakit konusu icin, sormam da gostermem olmadi satar kurtulurum.
Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

cepten

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mtn34;573620
...Megerse ben hic bir sey bilmiyormusum da haberim yokmus. Dun bana yuce serviste, konusunda uzman arkadasla ki kendi kullandi test surusune ciktik. Neler ogrendim neler uff...

Çok ayıp etmişler. Nedeni cehalet mi, baştan savmak mıydı Allah bilir?

Çevrimdışı rocky62

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mtn34;573620
Merhabalar, ben bu az yakma cok yakma muhabettinin zirvesine ulastim.
Megerse ben hic bir sey bilmiyormusum da haberim yokmus. Dun bana yuce serviste, konusunda uzman arkadasla ki kendi kullandi test surusune ciktik.
Neler ogrendim neler uff.
Gaza cok az basiyoruz aracin suratlenmesini bekliyoruz bos ve duz yolda (e-5) turluyoruz, abanmiyoruz ucundan azcik gaza basmaya devam 7. Vites 40-50km surat 1500devir. Bundan fazla surat mazallah fena yakit artisi demek, anlik ort-1 de servise yetkilisine verdigimde 6.8 km civarindaydi 6.5, 6.4, 6.0, finis te 5.9km super bak gordunuzmu bu sekilde kullanirsaniz ort. dustugunu goreceksiniz dedi ve arkadasini yanina cagirarak bak ort. Nasil iyi otomatik vites mi bu araba ?
ooo ozaman daha ne ki bu normal deyiverdi.
Velhasil aracdan sogutmak icin ellerin den geleni yaptilar sagolsunlar.
Ben bu araci boyle kullanmak icin mi aldim diye kendime sordum cevap yoo hayir.
Bu nedir yaw adamlar ehliyet kursunda bile bukadar kastirmiyorlar. Ben den bu kadar daha da yakit konusu icin, sormam da gostermem olmadi satar kurtulurum.
Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

cepten

Metin kardeşim araçtan soğumana gerek yok satarsan da inan bu fiyatlara yerine koyabileceğin muadili olmayan bir model aracın DSG ise yakıtın evet fazla ve ortalama hız 37 demişsin bu durumda aracının 5.2 ile 5.4 yakması gerekiyor. Şu anda benim aracım uzun yolda 100/120 km saat hızlarda km de 17 kuruş yakmaktadır bu 100 km de 5.0 5.2 lt ortalamaya denk geliyor bunu bir çok kez test ettim ve denedim en düşük ortalama olarak 4.6 lt gördüm fakat çok kasmak gerekiyor  hava yol lastik basınç yük vs vs durumları yakıtı çok etkilemektedir. Lastik deyip geçmemek gerek lastiğin marka diş ve deseni bile etkiler aracım da düşük dönme direncine sahip Michelin energy Saver takılıdır.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu ay 100 tl lik benzin ile 338 km, ort. tüketim 7 lt, ort. hız 26 km, kendi hesabıma göre 6.7 lt, benzin shell nitro.  Bu kullanima göre bayağı iyi yakmış

Çevrimdışı MURATE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Az basarsam  az ,çok basarsam çok yakıyor........:gaz:::gaz::ok:
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2016, 14:51:02 Gönderen: MURATE »

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: MURATE;575090
Az basaram  az ,çok basarsam çok yakıyor........:gaz:::gaz::ok:

Aynen öyle ne kadar ekmek o kadar köfte misali :ok:. Ama bizim sınıftaki bazı araçları ne kadar da uğraşsan az yaktıramazsın  ben bizimkinin yakıtından  çok memnunum.

Çevrimdışı rocky62

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bugün Çandarlı Dikili arasında gidiş geliş 41 km şimdiye kadar en düşük ortalamayı yakaladım. Bu ortalama Dikili şehir içi ve iki belde arası dağlık bir yolda elde edilmiştir.

Ortalama hız 41 km ne demek oluyor bir türlü çözemedim.

« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2016, 17:12:15 Gönderen: rocky62 »

Çevrimdışı rocky62

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Evet bol virajlı bir kaç yer epey sert bilhassa gece yolu bilmeyenler için tehlikeli olabilir ve inişli çıkışlı çift yönlü bir yoldur.

Çevrimdışı MURATE

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Çandarlı çok güzel bakir bir yer.. 2 sene üst üste tatil yapmıştım. çok gezdim.tadı damağımda kaldı diye bilirim. belki bu sene uğrarım oralara..

Çevrimdışı rocky62

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Her zaman bekleriz Murat kardeşim.Evet güzeldir fakat o eski halini yavaş yavaş kaybediyor son bir kaç yıldır yapılaşma olarak epey yoğunluk var belediyelik kalktı Dikilinin bir beldesi ve mahallesi oldu.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Klimanın aktif kullanımına başlanmasıyla 100 tl ile 228 km ancak gidebildim ort. tüketim 9,7 lt, ort. hız 27 km, kendi hesabıma göre de ort. 9,7 lt. Bu sıcağı çekmektense varsın yaksın buna değer.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;582051
Klimanın aktif kullanımına başlanmasıyla 100 tl ile 228 km ancak gidebildim ort. tüketim 9,7 lt, ort. hız 27 km, kendi hesabıma göre de ort. 9,7 lt. Bu sıcağı çekmektense varsın yaksın buna değer.

Bu havada küvete soğuk su doldurup içinde oturucan; ort. tüketim 0,0 litre(benzinli-dizel fark etmez) :D

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;582053
Bu havada küvete soğuk su doldurup içinde oturucan; ort. tüketim 0,0 litre(benzinli-dizel fark etmez) :D

Küveti doldurmak neresi 0 litre hem doldururken yazıyor hem boşaltırken bizim küvet dereden dolmuyor :D

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;582054
Küveti doldurmak neresi 0 litre hem doldururken yazıyor hem boşaltırken bizim küvet dereden dolmuyor :D

Bak hele; kaçak elektrik kullananlara sponsor olduğumuzda(hemi de resmen, kanunu bilem var) çıtı çıkmayanlar 3 kuruşluk su parasını düşünüyomuş :heyo: