škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Yakıt Tüketim Değerleri-Ana Konu

fcakir28 · 567 · 283820

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;599973
15 krş yarından başlıyacak,hadi cümleten hayırlı olsun  :)

Depoları dolduralım bari :o, bugün 38 kr yakıyorduk yarın 39 kr yakacağız hadi hayırlısı. Allah'tan araba az yakıyor :D.

Çevrimdışı rocky62

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;599988
Allah'tan araba az yakıyor :D.

Gerçekten de araçlarınızın değerini bilin :D  Mehmet kardeşim menzil ve yakıt değerlerin süper. 17 Kasım da İstanbul'a döndüm son 4 gündür sıkışık İstanbul trafiğinde bir kere de Kumburgaz'dan çıkıp E 5 üzerinden Beylikdüzü Avcılar Küçükçekmece Sefaköy Bakırköy Topkapı Haseki Cerrahpaşa Aksaray Fatih Unkapanı Eminönü Sirkeci Sarayburnu ve sahil yolundan geri dönüş yaptım aracımın yakıt ortalaması 5.4 Lt/100 km

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar!

2 ay önce depoyu doldurtmuştum (4.23'ten almışım; 2 ayda %6 zam gelmiş, hey gidi günler heeeyy :(). O günden beri 997 km yol yapmışım (500 km'si şehirler arası ve son 497 km'si şehir içi). Gösterge şu anda "140 km menzilin var" diyor. 997+140= 1137 km fena sayılmaz değil mi?

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;598368
Benim niyetim kampananın içine yerleştirilen motorla düşük maliyetli ve fazla teferruatlı olmayan bir sistemdi. Motor yada şanzımana bir müdahaleye gerek kalmayacak hibrit bir otomobil gibi, tek tekerleğin gücü 46 hp civarı o da düşük hızlarda kullanım için yeterli olur diye düşünüyordum ama bunun için zaman ve para lazım o da şimdilik bizde yok :D.

Mehmet bey, BMW de hibrit çıkarıyor. Dediğin gibi arka tekerlere elektrik motoru takılarak en azından şehir içi dur kalklarda ciddi tasarruf sağlanabilir. Her nekadar yapılacak tadilat muayenede sorun çıkarsa da uygulama olduktan sonra LPG olayındaki gibi bir şekilde gerekli prosedür ve izinler alınarak ruhsata işletilebilir. Mesele öncelikle uyumlu elektrik motorunu monte edebilmekte. Nasılsa 50-100 km menzile taşıyacak bir aküyü bagajda taşıyabiliriz. Fren sistemini de motorlardan aküleri şarj için kullanılabilir. Bu sistem de sanırım bazı araçlarda var.

http://www.chip.com.tr/haber/yeni-elektrikli-canavar-bmw-530e-iperformance_66871.html?utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=G%C3%BCnl%C3%BCk%20B%C3%BClten&utm_keyword=2016-12-21

Önceki mesajımda zor olduğunu düşünmeme rağmen amatör ruhla yapılamaycak bir şey değil diye düşünüyorum. Burada bu işin tekniğinden anlayanlar konuya eğilebilirse belki sürüm arttıkça maliyette düşecektir.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu konuda ikinci el araçları tamamen elektrikliye çevirme çalışmaları başlamış bile;

https://www.youtube.com/watch?v=Fxpwi4n_aQc

https://www.youtube.com/watch?v=1qtwlpQtxzQ

https://www.youtube.com/watch?v=4HBAabzmUrU

https://www.youtube.com/watch?v=DtY3ed5nA1Q

Hibrit daha kolay sanki, arabanın rolantide ve vites boştayken tüm fonksiyonları çalışırken arka tekerlere böyle bir tertibat ve akü takılarak itme sağlanması yoğun trafikte müthiş ekonomik olabilir. Tabi ki bu sistemin maliyetini de hesaba katmak gerekir. Akülerdeki teknoloji geliştikçe yıllar sonra LPG kiti gibi bu sistem yaygınlaşacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=12462]rsimsek[/MENTION]     Bu sistemi neredeyse uyguluyordum her şeyi tamamdı ama çevremden destek görmeyince arabayı kurcalama bozarsın falan lafları beni soğuttu, birde arabayı satınca tamamen kaldı ama hep aklımda sadece tekerin bir tanesine bile bir motor takılsa ş.içi çok tasarruflu olur.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mehmet bey en azından birikimlerini paylaşmak istersen meraklı amatör ruhlu ve zamanı olanlar faydalanabilir, ne dersin?

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;602469
Mehmet bey en azından birikimlerini paylaşmak istersen meraklı amatör ruhlu ve zamanı olanlar faydalanabilir, ne dersin?

Önceki sayfalarda irtibata geçtiğim firmanın linkini eklemiştim ama merak edip kaç kişi baktı bilmiyorum, bayağı zaman geçtiği için telefon numaraları kayboldu ama araştırılıp bilgi alınabilir tabi bu işin üstüne düşmek lazım gerçeği bu sistem kampanalı araçlar için uygun. İlgilenenler için elimizden gelen bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırız.   http://www.tepas.com/urun_detay.php?id=109

Çevrimdışı Poseidoneptune

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bence bu konuyu kapatalım "Yetiniz ne kadar yakıyor". Benzin olmuşş 5,20 arkadaşlar ne yakacak ? Koklasa ne olur ? :mad:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bin km sonra önceki ortalamaya göre hız değişmese de tüketim 0,2 lt yükselmiş. Bu hava şartlarına göre yine idare eder.

Çevrimdışı emreogut

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
1.6TDİ yeticilerin yakıtları ne alemde peki? 2 yıl önce almayıp şu sıralar şuanki güncel kasa 1.6TDİ yeti elagance almayı planlıyorum..
Otopark.com un testinde güncel kasa yeti 4.7L bir ortalama tüketime sahip hemde İstanbul sıkışık trafikte

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;601199
Merhaba arkadaşlar!

2 ay önce depoyu doldurtmuştum (4.23'ten almışım; 2 ayda %6 zam gelmiş, hey gidi günler heeeyy :(). O günden beri 997 km yol yapmışım (500 km'si şehirler arası ve son 497 km'si şehir içi). Gösterge şu anda "140 km menzilin var" diyor. 997+140= 1137 km fena sayılmaz değil mi?

Ortalama 4,5 - 5 lt yakmış bundan iyisi can sağlığı, biz ne yapalım iki katını yakıyoruz :).

Alıntı yapılan: emreogut;604056
1.6TDİ yeticilerin yakıtları ne alemde peki? 2 yıl önce almayıp şu sıralar şuanki güncel kasa 1.6TDİ yeti elagance almayı planlıyorum..
Otopark.com un testinde güncel kasa yeti 4.7L bir ortalama tüketime sahip hemde İstanbul sıkışık trafikte

Birkaç sayfa önde paylaşımlar mevcut oradan bir inceleyin isterseniz, tekrar aynı konuları yazmaya gerek kalmasın.

karyaz

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: emreogut;604056

mazot litresi 4.68 tl
 (216 km şehir içi normal kullanım  362 km şehirler arası, yol durumuna göre  maksimum hız) toplam 578 km 195 tl katkılı dizel (sarı kırmızı renkli firmadan)oda yaklaşık 0,337 kuruş gibi yakmış.
2012 model yeti 1.6 tdi

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=9965]karyaz[/MENTION]

Hesaba göre ort. 7,2 lt yakmış. 1,6 için biraz yüksek gibi %60 ş. dışı kullanılmış.