[MENTION=17398]Asilguzelkoylu[/MENTION]
1.2 ve 1.4 TSI motorlar, tüketim değerleri yönünden, biribirine yakındır. Şehir içi ağırlıklı kullanımda, 1.2 motorun biraz daha düşük tüketimli olması beklenir.
Verdiğiniz rakamlara göre, tüketim değeriniz, 9 lt/100 km civarında seyrediyor. Şehir içi kullanımda, kullanım şarlarına da bağlı olarak, bu fazla yüksek bir değer değil.
Daha yumuşak kullanım ve serbest sürüş modunu aktifleştirmek gibi yöntemlerle, bu değerin altına inmek mümkün olabilir.
Düzenli olarak, hergün, şehir içi 3 km yolu, gidiş ve geliş olarak katediyorum. Güzergahımda, 3 adet ışıklı kavşak, inişler ve çıkışlar mevcut. Yolumdaki diğer olağan koşullar, motorun soğuk çalışması ve trafik kaynaklı dur-kalklar.. Yol bilgisayarı ortalama tüketim değerini, gidişte 7 lt/100 km, dönüşte de (kot farkından ötürü) 9 lt/100 km civarında gösteriyor. Bu değerlerin ortalaması olan 8lt değerini, depo ölçümüm ile de teyit edebiliyorum.
Vermiş olduğum değerler, sakin kullanım altında elde ediliyorlar. Biraz acelem olduğunda ise, 9-10 litrelik tüketim değerlerine rahatlıkla çıkılıyor.