Yeni uzun yoldan gelmiş birisi olarak bende tüketimlerimi yazayım,
Araç Skoda Superb 1.4 TSİ 2009 model 65000 KM.
Güzergah Ankara-Bodrum araç bagajda yer kalmamıştı düşünün.
Gidişte saat 23 gibi yola çıktım, o yüzden dip gaz falan yapamadım, genelde 90-100-120 km arası, sıkıldığımda bazı bazı dipledim 180-190 gibi. Ortalama hız 78 idi.Denizli den sonra gün ışıdı Mugla dan sonra klima çalışmaya başladı. TÜKETİM miktarı 5.7 Litre ortalama. Sürüş zamanı 9 saati gösteriyordu.
Dönüş için gündüz yola çıktık, hadi gündüzken gezerek gidelim dedik ve Aydın üzerinden geldik seyirli olsun diye, ama ne seyir, bütün ilçeler birbirine eklenmiş, birinden çıkıyorsun diğerine, sürekli dur kalk durumu, Aydın-Denizli yolu öyleymiş megersem. Haliyle sürat malesef yapılamadı, Radarlar oldukça fazla idi. Klimamız yaklaşık 4-5 saat kapanmadı, yolda dur kalk fazla olunca. Denizli ye doğru çok nefis sürat yapılacak yerler buldum ve bakalım nereye kadar gidiyor bizim süperb dedim, hafifte rampa aşağı olunca dipledim gazı, veeee gözlerime inanamadım 220 yi geçti gidiyor hala, fakat arkadaki paşamı düşününce daha fazla gazda gidemedim, zaten düzlükte bitmişti. Dönüş yolumda böyle, ortalama hızım 83 km ile döndüm, ortalama sürüş sürem yine 9 saat civarıydı. TÜKETİM miktari 6.3 Litre Ortalama tüketimim de 6.1 Litre olarak seyahatimi tamamladım.
Bundan iyisi şamda kayısı derler ya, daha ne isteyelim. Hem seyahate giderken herşeyimizi yanımıza aldık, hem konforlu gittik.
Ben bu skodayı çok sevdiimmmmmmmmm. SUPERB mmmmm benimmmm.
Sonraki aracımda eminim ki Süperb olacak bu gidişte.