Bu foruma yaklaşık 8-9 ay önce üye oldum. 2007 yılından beri üye olup binlerce mesajım bulunan başka bir forumu bıraktım ve bir daha tek bir mesaj bile yazmadım oraya.
Bunun sebebi, oranın artık bilgi paylaşım alanı olmaktan çıkması ve bir "bilgi kirliliği " alanına dönüşmesiydi. Bütün markaların konuşulduğu bir forum zamanla kirleniyor.
Öyle ki son zamanlarda , eskiden saatlerce vakit geçirdiğimiz , çayımızı kahvemizi alıp eğlendiğimiz forumda kendini bilmezler topluluğu yüzünden kavga eder , sinirlerimizi bozar hale gelmiştik.
Onun için bende bu foruma üye oldum , daha lokal ve diğerine göre daha tenha olacağını biliyordum , zaten istediğimde öyle olmasıydı.
Ancak , bu forum gerçekten çok ıssız arkadaşlar. Katılım çok düşük , paylaşım çok düşük. Burada açıkcası açılan bir konuya günler sonra belki iki , belki üç kişi ancak cevap veriyor. Açılan konularda paylaşıma , fikir üretimine imkan veren konular değil çoğu zaman. Adam üye olmuş , bir mesajı var ,onunla da " arabanın önünden ses geliyo sizce ney olabilir " diye konu açmış.Sonrada bir daha ne bakmış ne bir şey yazmış. İşte buda gereksiz bir durgunluğa yol açıyor.
Bu forum içerik bakımından gerçekten zengin , eskiye dönüldüğünde , arama butonu kullanıldığında , sağlam bilgi paylaşımlarının yapıldığı görülüyor .
Benimde bu zamana kadar çok aktif olamadığım forumumuzun daha dolu ve sağlam bir hale gelmesini temenni ederim..