Aracınızın çalıştıktan sonra rotantisinin 11 de durması gerekiyor normalde (motor ısınana kadar en az 1 dakika ). Rolanti normal değil. Aracınız sadece sabah çalışırken sorun yaratıyor çalıştıktan daha sonra günün ilerleyen saatlerinde çalışırken sorun yaratmadan hemen marş alıyor değil mi? Ayrıca bir sorum olacak aracınızı akşam bıraktınız sabah gidip kapıyı açıp araca bindikten sonra çalıştırmadan sadece kontağı açarak benzin pompa sesini duyuyor musunuz.? Diğer sorum hiç marşa basmadan 2 3 defa kontağı kapatıp açtıktan sonra çalıştırmayı denediniz mi? Araç çalışmadığı için boğulmuş gibi bir ses veriyor ayrıca.
Mesafe göstergesi ile benzin kalitesi ile de alakası yok.. Saygılar
Sorularınıza cevapta bulunayım;
- Aracım her sabah bunu yapmıyor. Dediğim gibi daha öncede olmuştu geçen kış bu zamanlar. O zamandan beri yapmamıştı. Yine tekrarladı. Çalıştıktan sonra sıkıntı yok tek seferde alıyor.
- Benzin pompa sesi vızzzz diye bir ses sanırım evet duyuyorum. Ama dün bu sorun varken dikkat etmedim o ses geldimi.
- Hiç marşa basmadan 2-3 defa kontağı kapatıp açmayı hiç denemedim.
Bu arada çalıştırırken fazlasıyla çek bırak dip gaz verdim ondan dolayı boğulmuş olabilir mi ? Birde aracı zamanında 1.500-2000km dolaylarındayken motor sağır kalmasın diye yine aynı şekilde gaza yavaş yavaş değilde, dip gaz yaparak bu işi yapmıştım. Aracı aldığımdan beri total'den şaşmadım değiştirmelimiyim ?