Ne zamandır denk geliyor. Hem radyo olsun, hemde TV olsun görüyorum. Zaten insanın gözüne gözüne sokuyorlar.
Bakıyorum adamlar bas bas bağırıyor. Piyasada 1000 TL'lik tabletle eşdeğer diyor. Piyasada 1000 TL diyor.Bizde 199 TL diyor. Şaşırıyorum yahu. Bide çok iddalılar. Bizden başka bir yerde bu fiyata zor diyor adamlar. Hadi arayın bakalım
Sadece ilk arayan 50 kişi içinmiş. Başka yokmuş.Sizin için yanında traş makinası hediyemizdir. Hatta kargoyuda ben ödüyorum. Bu fiyata zor bulunur. Başka yerde yok. Piyasada 1000 TL.. Şu an sadece 199 TL..
Şaşırıyorum resmen..Bu kadar kolay insanları kandırmak. Birde cihaz dada yok yok yani
GPS, 3G, bluetooth, HDMI, multitouch ekran
8 GB hafıza... vs. vs.. 8 GB hafızanın zaten 2 GB' ı sistem dosyaları...
Denizin ortasında dahi internete girersiniz diyor. İlk 50 kişi, telefon numaramı verdiğim anda hattı düşüren ilk 50 kişi için.Başka yok!
Ulan hergün aynı reklamlar çıkıyor.Eminim çok kişide arıyordur.O kadar iddalılar ki 1000 Liralık ipad'ın yaptığını yapacak.
Devletin bununla ilgili bir yaptırımı olmaz mı yahu? Tamamen kandırmaca.
Yakıt tasarruf cihazları daha da vahim..Adamın teki bağıra bağıra itu, falan filan onaylı diyor.Tüm belgelerimiz var, beğenmezseniz paranız iade. 1 tane alana 69 2 tane alana 59 TL'den geliyor diye bağrınıyorlar.
O tabletleri bide ipad gibi olacak diye özenip alanlara yazık. Çocuğa çombalağa verir oynasın diye artık.Ekran desen azıcık yandan baktığında gözükmez. Pili zaten 1 saat anca gider. Angry Birds oynadığında 1 saat ancak işte.. Pili şarj edersin, hiç kullanmasan dahi pil bitiverir..
Hadi tamam ucuz tablet, piyasada sat, illaki müşterisi olur.Hatta normal tabletlerde çok daha büyük talep görüyor bu ucuz tabletler.Ama işte 1000 liralık tableti biz 199'a satıyoruz dersen bu olmaz. Kandırmaca olur.
Aman ha sakın böyle markasız tabletlere bulaşmayın. Elbette çocuğa alınır. Atsa da, kırsa da kaybetse de üzülmezsin. Ama en azından markası olmalı. Sadece tablete markasını basmış olan firmaları demiyorum.Beraberinde başka ürünlerde satan markalar var (piranha, sunny, vs.) bunlar tercih edilmeli.. Arkasında bir firma olmalı, servisleri olmalı.
8 GB diyenlerin zaten hafıza olayı hikaye...
İşlemcileri genelde çift çekirdek, fena değil.O anlamda iyi denilebilir. (Mali işlemcili olanlar tercih edilmeli)
Grafik işlemcileri falan geneli idare ediyor.
Ram 512 mb oluyor genelde.Sıkıntı yok, alınabilir.
İŞlemciler 1.2 GHZ 'den aşağısı alınmamalı.
Ekran 600X400' genelde. Bu biraz sıkıntı.
Pil olayı zaten çok kötü.1 saat ancak gider..
Ekran oldukça silik oluyor. Bazılarının ekranı cam oluyor. (tabi gorilla glass değil) O açıdan iyi. Ama plastik olanları kesinlikle tercih edilmemeli.