Araç şu an 48.000 de. ş.dışı hiç kullanamadım henüz. Benzinde 25 kuruş bana da biraz efsane gibi geliyor. Bugün otogazcılara gittim. En düşük akl-atiker 1100 lira, diğerleri daha da yükseliyor. Yıllık 15bine yakın yol yapıyorum. Lpg kurtarır mı emin olamıyorum.
Bundan 8 10 yıl önce benzinde evet 25 kuruş yakıyordu hemde agresif kullanımda :rm:
Benzin fiyatları yüksek olduğu için çok yakıyormuş gibi görünüyor,yoksa her kesin hoşuna gider "benim aracım benzinde 18-20krş yakıyor demek"
LPG seçimine gelince çevreden duyduklarım ve araçlarına montaj yaptıran arkadaşlarıma göre söylemek istediğim bir kaç şey var.
1. Lpg seçiminde atiker malum diziler sayesinde güzel isim yaptı sonra sorumsuz ve kötü bayii likleri sonucunda sıkıntılı montajlar ortaya çıkarmıştır, daha sonra durumu toparlamak için AKL sıralı sistem adı altında aynı ürünü çıkartmaya devam etmiştir tabi bunun ne kadar yararı olduğu tartışılır.
2. Atiker montajı yaptıran 4 arkadaşım montajdan kaynaklanmayan, tamamen ürün arızalarının verdiği sıkıntılar yüzünden biri aracını değiştirdi, diğeri lpg kitini değiştirdi farklı bir firmaya yaptırdı(lovato) ve aracını değiştiren arkadaşım da lovato taktırdı oda sorunsuz kullanıyor.
3. Bende lovato kullanıcısıyım aracım 2005 model fabia 1.4 ambiante 75 hp
ilk 5 yıl süresinde aracım sürekli bayii de servise girmiştir. 2010 yılının 10. ayına kadar 43.000km yol yapmıştım. Aracım 43.000 bakımından sonra lovato bayii ne götürdüm ve lpg taktırdım şuan 78.500km de. Şükürler olsun ki bu güne kadar sadece 2 defa lpg filtresini değiştirdim ki filtrenin tanesi 10tl (dışarıda ustaya yaptırırsan 50tl maliyeti var) onun dışında herhangi bir masrafım olmadı.
4. Lovato yu aracıma 1150tl ye 10 taksitle almıştım, 35500km yol yapmışım lpg masrafımı çıkartalı kaç km olmuş siz düşünün.
Tabi her tüketicinin kullandığı ürün kendisine göre güzel ve sorunsuz ama benim her zaman dikkat ettiğim şey F/P üzerine kurulu olduğu için Lovato tercihim bu yüzden olmuştur. umarım yardımcı olmuşumdur Saygılar.