bu olayla ilgi birkaç parça ismi sürekli konuşuluyor..termostat..fan müşiri..hararet müşiri..fan..
şimdi..
fan : klimayı açınca çalışıyor..
termostat : çalışıyor..radyatör boruları ve kalorifer sıcacık..
hararet müşiri de çalışıyor..yükseliyor..90 da sabit..
fan müşiri : bilmiyorum.....
geçen ben bi hata yaptım motor sıcakken genleşme kapının kapağını araladım hafiften..baya bi köpürmeler filan oldu..taştı yani..sonra su eklemeden geri sıktım hemen.ertesi gün baktım su seviyesi normal görünüyor..aslında değil..bizim kabların hatası..kapağı açıp içine bakmak gerekiyor...başka bir gün yolda giderken hararet göstergesinin 90 ı geçmeye başladığını gördüm....neyse ki yolda hemen farkettim..anlık yakıt miktarını okuma alışkanlığından olsa gerek...
.hemen durdum..kaputu açtım fan yine çalışmıyordu....bekledim motor soğudu...sonra kontağı açıyorum gösterge 90 da...motoru çalıştırınca hemen yükselmeye başlıyor..
.su seviyesine bakıyorum normal filan...fan yine çalışmıyor... sonra bi bilene danıştık..hararet müşirini söktük..baktık kup kuru..meğer hava yapmış..müşir sıcak buharı okuyor..aslında motor soğuk...
sonuç olarak fan çalışmadı..çünkü motordaki su soğuk tu diye düşündüm..dolayısı ile fanın çalışıp çalışmadığını yine öğrenemedim..gidip fan müşirini değiştiricem..kafam rahat olsun..yoksa arabanın başına bi iş gelecek...