lastik olarak almayacağım markaların en başında Michelin gelir. Bunu Pirelli, Michelin, Lassa, Good Year gibi pek çok çeşit marka lastiği birbirinden farklı araçlarda kullandıktan sonra rahatlıkla söyleyebiliyorum.
Michelin'i ilk aldığınızda çok güzeldir, direksiyon yumuşar, yol tutuşu çok hoş olur, gürültü azalır. amaaaa, 1 yıl civarı bi zamanı doldurduktan sonra lastik yüzeyi pul pul olur, dökülmeye başlar. lastiği yüzeysel bir şekilde inceleyerek bunu görebilirsiniz rahatlıkla (tüm çeşitlerinde belki olmuyor olabilir ama bizim kullandığımız Energy saver vb modellerinde hep yaşadık) bunun akabinde yol tutuşunuz hissedilir bi şekilde azalmaya başlar. o lastiği aldığınız güne saydırır durursunuz. bu hususu pek çok kişiden de tecrübeleri sonucu duyabilirsiniz emin olun.
balon olayı çok şükür ki başıma gelmedi, çok sert çukura düşmedim. ama bu konu hakkında da diğer markalara nazaran Michelin'den daha çok şikayet geliyorsa bunu da dikkate almak gerek kesinlikle. yarın derin bi çukuru farketmeden yada bi terslik sonucu düşmeyeceğimizin garantisi yok.
Continental'i amcamın aracında denedim. o sıralar amcamda ve bizde Astra vardı. benim Good year ile dönerken ESP çalıştırdığım virajı kuzenim rayda gider gibi döndü.
bir sonraki lastik değişimimizde kısmet olursa seçimimiz kesinlikle Continental'den yana olacak buna eminim