Selamlar geçen hafta roomster aracımın debriyaj balatasını değiştirdik, içinden çıkan luk bizim taktığımız sacsh balata , işlem bittikten sonra aracı çalıştırdık bir anormallik olmadı kavraması pedal sertliği gayet iyi oldu , fakat 2 km yol yapıp evimin önüne gelince aracı boşa alıp debriyaj pedalından ayağımı çekince yüksek perdeden bir hırıltı geldi debriyaja basınca kesildi , sonra araç boşta iken 10-20 defa debriyaja basıp çektim ayağımı 1-2 defasında o hırıltı tekrar duyuldu .Aracım giderken hiç bir ses yok vites geçişleri gayet rahat .Sadece o ses var birde yol bilgisayarı 60 tl lik mazot adım 200 km yol gideceğimi gösteriyor yaklaşık 50-60 km gitti hala 200 gider gösteriyor sanki oda sapıttı.
(sesi tekrar tarif edeyim roomster rolanti motor sesini hatırlayın debriyaj pedalından ayağımı çekince yanına bir rolanti sesi daha ekleyin o kadar bir ses. Işıklarda falan durunca acaba tekrar yapacakmı diye takıntı oldu deniyorum yapıyor arasıra , ben araştırdım netten prizdirek bilyası diyorlar hep ama eğer bilya bozuk olsa devamlı ses yapmazmı bu ses arasıra oluyor .Bu arada usta yağıda değişelim dedi 3 lt şanzıman yağı aldık değiştirdik ses aynen devam .Debriyaj değişiminden önce kesinlikle hiç ses yoktu ne olduysa debriyaj değiştikten sonra çıktı bu ses.:kvg::kvg::kvg::kvg::kvg::kvg::kvg::kvg::kvg: :kvg:
buarada motorum BNV motor 1.4 tdi