škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti gaz tepkime gecikme sorunu

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mert023

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar 2012 model skoda yeti greenline 1.6 tdi 105 beygirlik elegance model arabamda düşük devirlerde titreme sorunu yaşıyorum ayrıca araba kalkışlarda çok yavaş...geç kendine geliyor gaz tepkimesi çok ağır bu sorunu nasıl çözebilirim acaba

Çevrimdışı anamarina

• az kaldı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı mert023

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
hayır daha önce dizel kullandım gaz pedalı tepkime süresi çok ağır nerdeyse gazı kökleyecem çok geç kendine geliyor

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Belli bir gecikme her araçta var, boştayken gaza bazın hemen tepki vermez, benzinlide de durum aynı, gaza basıp çekiyorum hızlıca, ayağımı çektikten sonra devir göstergesi oynuyor. Zamanla alışıyor ayak

Çevrimdışı mzantur

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mert023;424618
arkadaşlar 2012 model skoda yeti greenline 1.6 tdi 105 beygirlik elegance model arabamda düşük devirlerde titreme sorunu yaşıyorum ayrıca araba kalkışlarda çok yavaş...geç kendine geliyor gaz tepkimesi çok ağır bu sorunu nasıl çözebilirim acaba

Aracınız kaç km de?
Aynı durum bende de var. Aslında motorun karakteristiği ile alakalı. Mesela 1.5 dci motorlarda düşük devirlerde araba fırlıyor ama 3000den sonra kesilme başlıyor. Bizde her ne kadar 1500d/d turbo açsada asıl yüklenme 2000 ve üstünde oluyor ve redline kadar kesilme yok. Ayrıca hem tonaj hemde yüksek vites oranından dolayı motorda biraz zorlanma olabiliyor. Km yi sordum, benim araç 13000km oldu ve gayet keyifli kullanıyorum. ama ilk zamanlarda aynı şikayetlerde bende bulunuyordum. Dizel olduğu için motor ilk çalıştırdığınızda biraz gaz verin rölatide en az 30sn çalıştırın. Motor soğuk iken yüksek devir aşırı yüklere maruz bırakmayın. Stop ederkende yine en az 30 sn rölentide çalıştırıp öyle stop edin. Bilmişlik yapmak istemem, nacizane tavsiyemdir. Kazasız belasız sürüşler...

Çevrimdışı mert023

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
aracım 1500 km de...dediğiniz şeylerin hepsini aynen ben de uyguluyorum zaten..umarım 10000 km falan bulunca bu sorun düzelir

Çevrimdışı xRayJR

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mert023;424618

benzeri durumla bende karşılaştım. yakıt değerleri de arttı. neredeyse 1.5 katına geldi. bir akşam işten dönerken motordan farklı ses geldiğini hissettim. sonra geçer gibi oldu. çok fazla umursamamıştım ama forumu okudukça kıllanmaya başladım

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
çok belirgin bir durum varsa servise gösterin derim.

bildiğimiz üzere gaz teli yerine sensör kullanılıyor yeni nesil araçlarda.

sensör tepkiyi şiddetine göre ecu'ya iletiyor.

skodalarda nasıl bilmiyorum ama palio serisinde gaz pedalının çevresinde bir yerde soket gibi bir şey vardı gevşeyince gaz tepkisi gecikiyordu.

yani anlatmak istediğim saniyeyle halledilebilecek bir şey de olabilir; sensör arızalı da olabilir. araç diagnostiğe bağlanıp ne var ne yok görülmesi faydalı olacaktır.

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White