Merhabalar,
Geçen ay çinden sipariş ettiğim led lambalar elime bugün ulaştı ve superb'imin gündüz farını ve plaka lambalarını değiştirdim, birinci operasyon başarı ile ikincisi ise hüsran ile bitti.
Birincinin fotoğrafları
önce solu değiştik, çıplak gözle ve aydınlıkta bu kadar parlak değilller tabi
bunlar da tamamı değişmiş hali
Gelelim plakalara
bu orjinali
bu birinci lamba
buraya kadar her şey çok güzel, bu da son lamba gerçekte bu kadar mavi de durmuyorlar tabi
ve kötü haber, 10-15 saniye sonra göğüs de yanan lamba arıza ışığı, plaka lambalarını kontrol edin mesajı.
Ürünün ilanında hata mesajı vermez diye de yazıyor, ve sadece bir lambayı değişince hata vermedi ikinciyi takınca 10-15 saniye sonra hata mesajı çıktı, bir kaç defa da söküp taktım lambaları yedekli almıştım yedeklerde de denedim. Sanırım ledler ısınıca voltaj değişip hataya sebep oluyor.
Bu arada kafamı kurcalayan bir şey daha var, bu ledlerde hata mesajını önlemek amacı ile ısı üreterek fazladan enerji çeken dirençler ve bu ısıyı yaymak üzere ısı transfer plakaları var, (led lamba normal lambanın çok daha altında güç tüketiyor ve sistem lamba patladı sanıyor) hata mesajı yüzünden ledleri sökerken bu plakaların birisi elimi yaktı ki bu nereden baksan 80 dereceyi bulmuş demektir, hava sıcaklığı 10 dereceyken bu kadar ısınıyorsa yazın etrafındaki plastiği yakar mı acaba diye düşünmeye de başladım açıkcası.