arkadaşlar bu araç beni verem edecek anlamadığım birde kendine sevdalandırmış haftasonu iyi bir fiyata satacaktık eşimle ben başında son kez söyle bir dolaşalım derken vazgeçtik kıyamadık.
herneyse arkadaşlar ben aracın cumartesi günü z rot ve salıncak takozlarını değiştirdim ondan öncede rot kollarını ama ön taraftan gelen o delirmiş sesleri kesemedim büyük ölçüde azalsada hala çok fazla ses geliyor. viraj dönerken daha doğrusu direksiyon döndüğünde kesiliyor ama düzleyince yine aynı. bir arkadaşım amortisör takozlarına bakmam gerektiğini söyledi inanın artık bıkmaya başladım bitsin artık bu problemler.birde amortisörlerde yeni değişti ama usta sıkmamış yolda giderken amortisör yerinden çıktı.aracın bulunduğum ilde ne özel ne de yetkili servisi var.başka ile gidip yaptırıyorum bu yüzden zaten yeterince masrafı yaptığımı düşünüyorum yağlasam yağ falan döksem geçmez mi bu ses artık :ddd:
Forumu okudukça diyorum ki kendi kendime bir araba herkeste bu kadar benzer sorunlar gösterebilir mi ?
Aynı sorun benim Fabia'mda da var . Z rotlar değişti , amortisörün biri patlak dediler yaptırdık , bunun yanında daha "ıvır zıvır " bir sürü şey daha değiştirdim sesi yinede kesemedim. Özellikle yağışlı havalarda ön takım ıslanınca ses daha çok artıyor ses , gıcırtı , tıkırtı...:confused:
Bu tip problemler " kronik " denildiği zaman bazı araç sahipleri kızıyor ama başka da ne denebilir ki..
Örneğin ; Direksiyon pompası, açı sensörü arızası ?? Ekseriyetle karşılaşılan bir sorun bu araçta. Sizde var mı bilmiyorum ama , benim Fabia'da var. Yarın yine doktora götüreceğim bakalım şu gıcırtılara da yeniden baktırayım, bakalım nerelere ne kadar banknot sıkışmış ..
Herkese iyi forumlar..