Recep Bey merhaba,
Verdiğiniz adres üzerinden, VAG kodlarını kendim de kontrol ettim. İlginç, ama kemer uyarısının iptali opsiyonu mevcutmuş:
9P9 SGK Seat belt reminder, electric contact in the buckle, advanced safety equipment
9P8 SGK Seat belt reminder
9P7 SGK Seat belt reminder, optical and acousticelectric contact in buckle
9P6 SGK Seat belt reminder, electric contact in buckle
9P5 SGK Seat belt reminder, optical and acousticelectric contact
9P4 SGK Seat belt reminder (Japan design)
9P3 SGK Seat belt reminder, electric contact in buckle
9P2 SGK Seat belt reminder India
9P1 SGK Seat belt reminder, electric contact in buckle
9P0 SGK Without seat belt reminder
Kendi aracımın veri plaketindeki opsiyon kodları arasında, yukarıdakilerden hiçbirisi bulunmuyor, bu da ayrıca ilginç..
Durumunuzla ilgili bir diğer olasılık, sizin de belirttiğiniz gibi, uyarı iptal seçiminin devrede olmayıp, kablo temassızlığı nedeniyle, uyarının gelmiyor olmasıdır.
Kendi aracımda (1.4 TSI), ön koltukların altında, salkım saçak kablolar mevcut ve bu bölgede zaman zaman temas zaafiyeti olabiliyor.
Benzer sorunu, aracı ilk aldığımda, hava yastığı ile yaşadım ("devrede değil" mesajı geliyordu) Serviste uyarı ışığını düzelttiler ve koltuk altındaki soket noktası ile ilgili olduğunu da teyit ettiler.
Sonrasında ise, kasisli yollardan geçerken, birkaç defa hava yastığı ışığının göz kırpışına rastladım. Koltuk altlarını kendim muayene ettim. Sağ ön koltuk altındaki kabloların, koltuk mekanizmasına değecek şekilde aşağıya indiğini görünce, kabloları bantla koltuk altında sabitledim. Bu işlemden sonra bir daha uyarı ışığı gelmedi.