škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

işte yeni Samsung Galaxy S4

Mesdi · 27 · 7023

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.seatclubturkey.com/plaka/plaka_olustur.php?text=34+UDD+63
Samsung Galaxy S4 ABD’nin New York şehrinde görkemli  bir törenle tanıtıldı. Birçok mizansenle sanki bir tiyatro oyununa  gitmiş hissi veren ve son derece keyifli bir törene sahne olan tanıtımla  Galaxy S4’e merhaba dedik.

Öncelikle cihazın fiziksel özelliklerinden bahsedelim. 136.6 x 69.8 x 7.9 milimetrelik boyutlara sahip cihaz 7.9 milimetrelik inceliği  ile oldukça iddialı. Zira S3’e göre neredeyse 1 milimetrelik fark  bulunuyor. Diğer yandan Galaxy S4 sadece 130 gram ağırlığında.

4.99 inçlik ya da 5 inçlik de diyebileceğimiz Super AMOLED ekran teknolojisinin yer aldığı telefonda 1080p tam HD ekran çözünürlüğü bulunuyor. Üründe inç başına düşen piksel sayısıysa 441. Telefonda karşılaştığımız en güzel yeniliklerden bir diğeriyse cihazın ekranının Corning Gorilla Glass 3 tarafından korunacak olması.
 Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle  kullanıcılara merhaba diyecek ve bu işletim sistemi Samsung’un diğer  Galaxy serisi akıllı telefonlarında olduğu gibi TouchWiz arayüzüyle sunulacak.
  Galaxy S4’ün kullanacağı yonga seti ve işlemci modeli en çok merak edilen konulardan biriydi. Üründe Exynos 5 yonga seti yer alacak ve yonga setinin tam model numarası da 5410. Bu yonga setinde 8 çekirdekli bir işlemci yer alıyor. ARM  mimarisini kullanan bu işlemcide 4’ü 1.6 GHz frekansında çalışan Cortex  A-15, diğer 4’ü de 1.2 GHz frekansında çalışan Cortex-A7 model çekirdek  bulunuyor. Bu sayede telefondaki yükün boyutuna göre iş gücü  dağıtımı gerçekleşiyor. Hem bu sayede pil tüketiminde de tasarruf  sağlanabiliyor. Ancak hemen şu belirtelim bu yonga setinin kullanılacağı  model belli pazarlarda satışa çıkacak. Cihazın diğer modelinde de 1.9 GHz frekansında çalışan dört çekirdekli bir işlemci kullanılacak.
 Söz konusu işlemcilere eşlik edecek ara bellek yani RAM birimi ise 2 GB değerinde.

Galaxy S4 üzerinde bulunacak kamera özellikleri de beklenildiği gibi. Ana arka kamera 13 MP değerinde. Ön kamera ise 2 MP.  Kameraya eşlik edecek yazılımların orijinal isimlerine göz atacak  olursak; Dual Camera: Dual Shot / Dual Recording/ Dual Video Call, Drama  Shot, Sound & Shot, 360 Photo, Cinema Photo, Eraser, Night, Best  Photo, Best Face, Beauty Face, HDR (High Dynamic Range), Panorama,  Sports yazılımlarıyla karşılaşıyoruz.
 Samsung Galaxy S4 16, 32 ya da 64 GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneğiyle gelecek. Tabii ki mikro SD kart desteği bulunan cihazda bu destekten faydalanacak 64 GB’a kadar ulaşmak mümkün.

Telefonda 2600 mAh değerinde çıkarılabilir batarya kullanılacak.
 Ürünün bağlantı teknolojilerine göz atacak olursak 4G LTE, 3G, yakın saha iletişimi yani NFC gibi üst seviyede bağlantı yetenekleriyle karşılaşıyoruz. WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GLONASS destekli GPS, Bluetooth 4.0 ve IR LED (kızılötesi) bağlantı teknolojileri de yer alıyor.
 İvmeölçer, barometre, jiroskop, dijital pusula, nemölçer, işaret  algılayıcı ve RGB ışığı gibi algılayıcılar yani sensörler bulunuyor.
 Galaxy S4 üzerinde desteklenen video formatları: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8 ve HEVC.
 Galaxy S4 üzerinde desteklenen ses formatları: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X.
 Galaxy S4 Üzerinde Yer Alan Samsung Yazılımları
 Group Play, fotoğraf, müzik doküman ve oyun paylaşmaya dayanıyor.
 Story Album isimli uygulama sayesinde metinler eklenebilen gelişmiş fotoğraf albümleri oluşturabiliyorsunuz.
 S Translator, Samsung’un anlık çeviri servisi. Bu serviste Türkçe dil desteğinin olup olmadığı henüz belli değil.
 Samsung Smart Scroll, telefon sizin göz hareketinizi  algılayarak ekranı ya da sayfaları yukarı veya aşağı yönde hareket  ettirmesini sağlıyor. Örnek olarak okuduğunuz metni gözünüz yukarı doğru  hareket ettikçe yukarı doğru kaydırabiliyorsunuz ve okuma sürekliliği  sağlanıyor.
 Samsung Smart Pause ise video izlediğiniz anda başınızı başka bir yöne çevirmeniz halinde videonun duraklaması sağlanıyor.
 Air Gesture ve Air View yazılımları da el hareketlerinizi ve işaretlerinizi algılayarak cihazın tepki vermesini ya da bir işlem yapmasını sağlıyor.
 S Travel, Samsung’un Trip Advisor isimli seyahat servisini Galaxy S4’e taşıyor.
 S Voice Drive isimli yazılım da var olan S Voice  yazılımın araçlarda da kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Artık araç  kullanırken “Hi Galaxy” diyerek S Voice daha aktif ve işlevsel bir  şekilde kullanabileceksiniz.
 S Healt ise birçok sağlık servisini akıllı telefona taşıyor.
 Samsung Galaxy S4'ün fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

2006 GOLF PLUS

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
2500 tl ye yakındır turker bunlar.ben 100 tl ye ne zaman düşerse o zaman alırım:kiki::xx::lol:
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Ugur A.

• Ziyaretçi
Az daha zorlarlarsa telefon diye plazma yapıp verecekler millete he!:D

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Note2 forever :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaş eskiden herkeste ufak telefon modaydı, adam cebinden kocaman telefon çıkarınca ameleye bak diye dalga geçilirdi. Şimdi de büyük telefon moda, küçük telefonun varsa dalga konusu oluyorsun. Nereye gidiyoruz böyle :)

Çevrimdışı GÖKHAN06

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Telefondan başka her şeye benziyor bunlar :) Yakında bunların hangisiyle konuşabileceğiz diye araştırma yapmamız gerekebilir :D

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.schumici.simplesite.com
8 çekirdekli modelde overclock işi sıkıntılı olacak sanırım. 4 çekirdek farklı diğer 4'ü farklı, geliştiriciler nasıl bi custom kernel yapacak merakla bekliyorum :)

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mygokhan;425406
Note2 forever :)
:hih: :hih: :hih:

:hih: :hih: :hih:
Alıntı yapılan: schumici;425411
8 çekirdekli modelde overclock işi sıkıntılı olacak sanırım. 4 çekirdek farklı diğer 4'ü farklı, geliştiriciler nasıl bi custom kernel yapacak merakla bekliyorum :)
Buyur işte! Bu telefondan almış olsaydım an itibariyle kaldırıp duvara fırlatmıştım.:D

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Telefon dediğin arka cepte üstüne oturduğunda çatırdamamalı :)

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.schumici.simplesite.com
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;425412

Buyur işte! Bu telefondan almış olsaydım an itibariyle kaldırıp duvara fırlatmıştım.:D

Öyle deme abi yaaa bu telefon çarpılır mı :D şu an laptopum yanımda yok ve her işimi telefonla yapıyorum, internete giriyorum, okulun online sınavlarını yapıyorum, autocad çizimlerime bakıyorum, oyun oynuyorum, video tv izliyorum, banka işlemlerimi yapıyorum, net üzerinden alışveriş yapıyorum, ve daha bi sürü şey :D

İşin bir diğer boyutu da Android zevki. Telefonum rootlu ve sistem üstündeki tüm yetkiye sahibim, yeni custom romlar yüklüyorum, farklı modlar ile görünüm ve özellikleri değiştiriyorum, custom kernel yükleyip işlemci hızımı değiştiriyorum, performans scriptleri yükleyip telefonu daha da hızlandırıyorum. Kısacası tek bi makine içinde yüzlerce sistem kombinasyonu yapabiliyorum. Şu anda standart bi Galaxy Nexus'tan %50 daha fazla güce sahip bi Galaxy Nexus'um var, daha ne olsun :D

Tabi test sonuçlarında S4 stock haliyle bile benim modifiyeli Nexus'u 2,5'a katlıyor o ayrı. Birde custom rom kernel ile overclock yaptın mı bide sağına soluna kanat taktın mı uçar bu telefon :D

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: schumici;425415
Öyle deme abi yaaa bu telefon çarpılır mı :D şu an laptopum yanımda yok ve her işimi telefonla yapıyorum, internete giriyorum, okulun online sınavlarını yapıyorum, autocad çizimlerime bakıyorum, oyun oynuyorum, video tv izliyorum, banka işlemlerimi yapıyorum, net üzerinden alışveriş yapıyorum, ve daha bi sürü şey :D

İşin bir diğer boyutu da Android zevki. Telefonum rootlu ve sistem üstündeki tüm yetkiye sahibim, yeni custom romlar yüklüyorum, farklı modlar ile görünüm ve özellikleri değiştiriyorum, custom kernel yükleyip işlemci hızımı değiştiriyorum, performans scriptleri yükleyip telefonu daha da hızlandırıyorum. Kısacası tek bi makine içinde yüzlerce sistem kombinasyonu yapabiliyorum. Şu anda standart bi Galaxy Nexus'tan %50 daha fazla güce sahip bi Galaxy Nexus'um var, daha ne olsun :D

Tabi test sonuçlarında S4 stock haliyle bile benim modifiyeli Nexus'u 2,5'a katlıyor o ayrı. Birde custom rom kernel ile overclock yaptın mı bide sağına soluna kanat taktın mı uçar bu telefon :D
Bir kelimesini bile anlamıyom ki dediklerinin.:kiki: Ulan bu kadar mı konvansiyonel kaldık be!:uuu:

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;425427
Bir kelimesini bile anlamıyom ki dediklerinin.:kiki: Ulan bu kadar mı konvansiyonel kaldık be!:uuu:
Üzülme ben de bi şey anlamıyorum :)

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.seatclubturkey.com/plaka/plaka_olustur.php?text=34+UDD+63
Alıntı yapılan: schumici;425415

aynen bende istediğim gibi oynuyorum. spanner 10 kernel kullanıyorum
2006 GOLF PLUS