0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şahsen Kendim 78 TL Mobil 1 ESP FORMULA 5W-30 YAĞ KULLANDIM ve tek kelime SÜPER 5-30 abi başka yağ koyma km 100 ü devirdiğinde 10 40 kullanırsın artık.
:+1: Ben bir çok marka yağı denedim şimdiye kadar en çok Mobil'den memnun kaldım, castrol de iyi ama yağ seviyesini kontrol ederken çok çabuk yandığını ve formunu kaybettiğini görüyordum, Mobil ise uzun süre kalitesini koruyor, ilk çalışmada daha sessizarkadaşım sana şiddetle katılıyorum. mobil işinin hakkını veriyor gerçekten..
geçen mobil yağ bayine uğradım. mobil 5-30 yağ sordum. adam hangisi diye sordu. şaşırdım, 5*30 işte usta dedim. o da mobilin 4 çeşit 5-30 yağı var hocam 75 tlden 140 tlye kadar dedi, yağları gösterdi, en iyisi esp formula dedi. bu arada servisin koyduğu 5-30 hangisinden acaba. aracımın bakımı 9000 km önce yapılmış. ama yağ siyahlaşmış. servisin koyduğu yağ castrol 5-30. demekki çok da kaliteli bir yağ kullanmamışlar. diğer araçlarımda mobil 10-40 kullanırdım. 10binde bu kadar siyahlaşmazdı.
mobildeki usta da bana hocam 1 yıl sonra istersen 1 km yol yap yine de yağı değiştirmelisin demişti. yağ özelliğini yitirir dedi.