Değerli arkadaşım;
Foruma şöyle bir göz gezdirirsen bu arızayla ilgili çok fazla konu olduğunu görürsün. Hatta bu arıza ile ilgili son konulardan birde benim konum. Aynı arıza benim aracımda da var ne yazık ki.
Ben bu arızayı şu an için gideremedim, sebep şu ki; aracı gösterdiğim her yer farklı bir şey söyleyip farklı cevaplar verdiler. Bu arızanın iki nedeni olabilir, ya pompa ya açı sensörü. Ancak dediğim gibi bana kesin bir arıza tespiti yapıp , arıza şu parçadan kaynaklanıyor , değişsin veya yapılsın düzelir diyen bir usta çıkmadı.
Hep çelişkili cevaplar, şu şekilde diyaloglar ;
- Abi büyük ihtimal pompadan yapar.
- O zaman değiştirelim pompayı ne kadar?
- Abi iki çeşit pompa var biri 800 tl diğeri için sistem değişecek 3000 tl yi bulur.
- Peki başka bir çözümü varmı ?
- Valla belkide açı sensöründendir . O da çeşit çeşit , seninki acaba hangi çeşidi.
- Nasıl belki ?
- Belki abi belli olmaz
- Açı sensörü ne kadar ?
- 80 tl ye var , 550 tl ye var !! ( burada verilen fiyat tamamen gerçek , iki farklı marka açı sensörünün arasındaki fiyat farkına dikkatinizi çekerim !! )
İşte bu konuşmalar sonucunda ben arabama hiç bir işlem yaptırmamaya karar verdim. Arada bir direksiyon ışığı yanıyor , onun dışında başka sıkıntım yok .
Bugün aracımın egsoz muayenesi için İstanbul yolundaki Skoda servisine götürdüm, muayeneyi yaptırdım, birde şu arızayı yetkili servise sorayım dedim.
İçerideki servis danışmanı , pompanın 1250 tl , açı sensörünün de 550 tl olduğunu, ayrıca % 30 indirim olduğunu ve arızayı kesin olarak çözebileceklerini söyledi.
Teşekkür ettim ve çıktım, şu an düşünüyorum , belkide önümüzdeki günlerde arabamı yetkili servise götürüp yaptırabilirim.
Ancak önce gerçekten sorunun kesin olarak çözüleceğine inanmam lazım.
Herkese iyi forumlar...