kiti kullandıktan sonra, lastige hava bastınız mı?
Tam anlatayım insanlar benim düştüğüm duruma düşerse en azından yardımcı olsun bu mesaj.
Sol ön lastiğime vida batması sonucu lastiğim patlamıştı (yolda duran vida nasıl lastiğe dik olarak batar?) yedek lastik ile uğraşmak istemedim çünkü hava yağmurlu ve çok soğuktu. Daha önce her ihtimale karşı aldığım (çalışacağına zerre inanmıyordum) basınçlı sprey tüp geldi aklıma. Üstünde bulunan etiketi okudum;
- Lastiği kontrol edin vida, çivi varsa çıkarın (evet çıkardım ve lastik tamamen indi)
- Lastiğin sibobu alt tarafa gelecek şekilde lastiği çevirin
- Sprey üstünde bulunan hortumu sibopa takıp tetiğe basın ve sonuna kadar lastiğe sıkın (tetik zaten tek taraflı bir tetik bir kere basınca öyle kalıyor)
- 25bar'a (yanlış hatırlıyor olabilirim) kadar hava içerisine dolacaktır.
İçinde bulunan sıvı köpük şeklinde vidanın deldiği yerden sürekli çıkmaya başladı, sonra o delik kapandı ve lastik şişti. Çok sürat yapmadan en yakın benziliğe gidip 32bar hava bastım, sonra en yakın lastikçiye gidip durumu anlattım. Lastiği söktü, içinde birikmiş olan sıvıyı temizledi, vidanın battığı deliği aradı aradı aradı ve bulamadı, bana sordu "abi neresi delinmişti?" yerini gösterdim tamir etti, balansını ayarladı ve tekrar yerine takıp 35bar (bütün arabalara öyle yapıyorlarmış) hava bastı. Arabaya bindim en yakın benzinliğe gittim ve lastik basıncını tekrar 32bar'a getirip eski yerine park ettim. Bir kahraman edasıyla eve geri döndüm. Olurda birgün arabayı satarsam "istepseni hiç kullanılmadı" yazarım.
Bagajımda yedek lastiğim ve 2 adet 500ml lastik tamir kiti bulunur. Bu tamir kitleri sadece küçük delikler içindir lastiğiniz yarılırsa iş görmez.