Katılıyorum size. Etrafımdaki 10 kisiden 3 ü 30-50 bin km de bir servise uğramıştır. Dsg zedeler için forum siteleri var.
Ben 30.000-50.000 aralığına sanırım 2.5-3 yılda ulaşırım. Anladığım kadarı ile 30.000-50.000 aralığında hiç problem çıkartmadı.
Sanırım çıkan problemler de garanti kapsamında halledilebilen sorunlar.
Genel olarak herkes DSG'den çok memnun görünüyor.
Bana yardımcı olduğunuz için minnettarım. Desteğiniz için teşekkür ederim.
Aşağıdaki sorularımı cevaplayabilirseniz biraz daha fazla bilgi sahibi olabilirim.
Değerli Skoda sahiplerine şükranlarımı sunuyorum.
1. Sizin aracınız hangisi?
2. Kaç km'de?
3. DSG ile hangi sorunları kaçıncı km'lerde yaşadınız? Nasıl halledildi?(Mekanik parça değişimi ya da yazılım güncelleme gibi)
Dsg acik ara diger sanzumanlardan onde. Bu yuzden arizalar daha cok vitrine cikiyor, hepsi bu...
Henüz aracı almadım. Ancak Abdullah Bey haklıdır diye tahmin ediyorum.
Sadece 2012 yılında VW 56.706 adet araç binek araç satmış(ticari olmayan)
VW 56.706 adet (2012 yılında B,C,D sınıflarında toplam satış adeti)
Kaynak :
http://www.arabam.com/haber/Otomobille-Yasam-Yilin-satis-liderleri-belli-oldu/Detay-296451Buna Seat ve Skoda dahil değil.
2012 VW satış rakamlarına bakarak diyelim ki VW, Seat ve Skoda yıllık ortalama 70.000 adet satıyor olsun.
Bunların içinde 1.000 adet arıza varsa da sanırım garanti ile hallediliyordur.
Aksi halde DSG VW Group'un satmaya devam edeceği bir şanzıman olmazdı.
Bu açıdan görüyorum ki istisnalar olmakla beraber DSG'nin konforundan herkes memnun.
Aldığım izlenim aldıktan 2 yıl sonra ufak problemlerin çıktığı ve servis sayesinde garanti ile giderildiği yönünde.
DSG Şanzıman için Abdullah Bey de 'açık ara önde' demiş. Yukarıdaki rakamlardan anlaşıldığı üzere bende Abdullah Bey'e katılıyorum ki arızalar biraz göz önünde oluyor.
Allah herkese kazası belasız arızasız kullanım nasip etsin. Problemsiz kullanımları olduğunu belirten arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Allah nazardan saklasın.
Sorularıma cevap veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim.