Arkadaşlar merhabalar
1)Araç hareket ettikten sonra bagaj otomatikmen kilitleniyor. Dışardan birisi açmak istediğinde sürücü kapısını açmak zorundayım Bunun başka bir yolu var mı acaba?
2)Aracı kilitledikten sonra camları kumandadan açıp kapatamıyorum. Bunun çözümü var mıdır?
3)Maxi Dot ekranında ort.tüketim ve tüketim arasındaki fark nedir? Şürüş sırasında ort. tüketim sürekli değişiyor.(Kitapçıkta doğru dürüst bilgi yok)
(Değişim sırasında 14 ila 21lt arasını gördüm bi an kalpten gidiyordum direksiyon başında :eek: ) Aklıma sürekli sayacı sıfırlamak geldi ama doğru mu bilemiyorum... Kısacası birisi şu maxi dot'tan da bahsedebilir mi acaba?
4)Vagcom diye birşey duydum nedir acaba?
5)İrfan abim cevaplamıştı sağolsun ama sormayı unuttum araçta telefonla konuşma özelliği var, ve şu bildiğimiz nokia'nın tuşlu telefonları uyumlu olabilir mi araçla acaba?
Bazı noktalardan başka konularda da bahsedilmiş ama tam olarak cevap bulamadım Yardımcı olursanız sevinirim
Aklıma gelenler bunlar, eğer aklıma başka soru gelirse yorum olarak yazarım, teşekkür ederim şimdiden
Arkadaşlar bir kaç sorum daha olacak, yardımcı olabilirseniz sevinirim:
1) Sis lambası taktırmak istiyorum ama serviste fiyatlar çok uçuk. Servis dışında rapid için bildiğiniz yedek parça satan bir yer biliyormusunuz?
2) Ambition modeli sahibi olanlar arka kapılara hoparlör taktıran oldu mu?
3) Güzdüz farlarını kapatabilen var mı?
(kitapçıkta sigorta kutusundan kapatılıyor diyor ama açmayı denedim elimde kalacak diye korktum vazgeçtim bu arada garanti dışı yapar mı bu kapağı açmayı denemek?)
4) Geri vitese takarken gıklama sesi geliyor mu?
5) Kol dayama almak istiyorum ama servis aynı şekilde uçuk fiyat veriyorlar bunuda başka yerden temin edebilir miyim?
1- güvenlik nedeniyle sürücü kontrolü dışında açılmaz, merkezi kilit açma tuşuna basacaksınız, ya da kapıyı açıp, kapayacaksınız...
2- kumandadan açma tuşuna basılı tuttuğunuz sürece camlar açılır, kapam tuşu ile de kapanır, olmuyorsa serviste bu özellik açılır.
3-anlık tüketim değeri gaz pedalının anlık durumuyla değişir, korkmanıza gerek yok, mesela garaj çıkışındaki rampada 99.9 görmüşlüğüm var, önemli olan ortalama tüketim değeridir ki, denemelerime göre gerçek tüketim ile hemen hemen aynı değerleri gösterir.
4-VAG COM VW grubunun bilgisayar programıdır, çeşitli ayarlar bu program ile yapılır, servislerde ve piyasada (çakma) bulunur.
5-Bluetooth kiti almanız gerekli, tabii yeni modellerde sistemin içine eklemedilerse...
2/1-Araç yeni olduğundan piyasaya daha yayılmamıştır sanırım, biraz bekleyeceksiniz...
2/2-Rapid için olmasa da arkada hoparlörü olmayan ama sonradan ekleyen ben dahil birçok kişi var, büyük olasılıkla yeni hat çektirmeniz gerekecek.
2/3-Gündüz farı sigorta tablasının oradadır, kapak metal klipsli olduğundan açma çentiğini kanırtmanız gerekli, kapak çıkınca karşınızda gündüz farı devreden çıkartma tuşunu görürsünüz.
2/4-Gıklamayı bilmem ama geri viteste havalandırma sisteminde bir klepe var o ses çıkarabilir..
2/5-Eğer fabia ile aynıysa piyasada, internette bulunabiliyor...
güle güle kullanın...